0
Evroliga

Euroleague-Crvena Zvezda v Barcelona from left Nick Calathes Pierre Oriola Cory Higgins Nikola Mirotic Alex Abrines Beograd, 21.01.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

POLUVREME U BARSELONI: Lider Evrolige ubedljivo vodi protiv crveno-belih!

Objavljeno: 18.03.22 u 21:50

Vrhunska igra domaćina!

U okviru 30. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, Barselona je dočekala ekipu Crvene zvezde. Najbolji tim Evrolige ima ubedlivo vođstvo nakon 20 minuta igre. Rezultat na semaforu u Blaugrani je 47:32.

Zvezda ne igra na prepoznatljivom nivou. Nema sumnje da su prethodni mečevi, čak četiri u periodu od osam dana, u značajnoj meri umorili crveno-bele. Izabranike Dejana Radonjića očekuju daleko važnije utakmice u nastavku elitnog takmičenja.

Ekipa sa Malog Kalemegdana je na dobar način startovala u Blaugrani. Tokom većeg dela prve deonice viđena je egal igra. Kako je vreme odmicalo Barselona je bila sve bolja, a Nikola Mirotić je već na kraju prve četvrtine zabeležio neverovatnih 17 indeksnih poena. Nisu gosti imali rešenje za raspoložene Katalonce.

Barselona je u drugoj deonici u potpunosti slomila otpor beogradskog tima. Zvezda nije uspela da odgvoori na nalete fantastičnog domaćina. Barsa je dostigla maksimalnih +22 sredinom druge četvrtine, a Zvezda je na momente uspevala da ublaži zaostatak pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 47:32.

Jasno je da Zvezda prvenstveno u defanzivi nije bila na prepoznatljivom nivou.

Najefikasniji igrač nakon prvog poluvremena u redovima Barselone bio je Nikola Mirotić sa 13 poena i dva skoka. Brednon Dejvis i Jokubaitis dodali su po 10 poena.

Zvezdu je predvodio Ognjen Dobrić sa učinkom od 15 postignutih poena i dva uspešna dodavanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter