0
ATP

FOTO: Twitter/@BNPPARIBASOPEN

MEDVEDEV IZGUBIO PRVO MESTO, A MOŽE I PRAVO DA IGRA NA VIMBLDONU: Englezi će pustiti Rusa da nastupa samo pod jednim uslovom!

Objavljeno: 15.03.22 u 17:09

Nezgodna situacija!

Igra Danil Medvedev promenjivo ove godine, pre malo više od mesec dana ispustio je priliku da osvojio drugi uzastopni Grend slem nakon što je imao dva seta prednosti u odnosu na Rafaela Nadala, zatim mu je prvo mesto na svetskoj rang-listi poklonio Veseli pobedom nad Novakom Đokovićem, da bi samo dve nedelje kasnije Rus to mesto izgubio zahvaljujući ranoj eliminaciji u Indijan Velsu od strane Gaela Monfisa.

Ipak, standardno Danil će verovatno potpuno nestati na turneji na šljaci, dok i sezona na travi postaje upitna usled niza uslova koje Medvedev mora da ispuni kako bi stekao pravo da igra na Vimbldonu. Krist Smajt na svom Tviter nalogu navodi sledeće:

 

„Svetski broj jedan Danil Medvedev može biti sprečen da igra na Vimbldonu osim ako ne podnese jasan dokaz da ne podržava Putina i da ne maše zastavom Rusije. Ministar sporta Najdžel Hadlston je naveo kako je u „razgovoru“ sa Ol Ingland Klubom oko igrača iz Rusije“, tvrdi novinar.

Videćemo šta će biti sa Danilom, situacija će se razrešiti verovatno mnogo pre samo najvećeg turnira na svetu, a ono što je najbitnije u ovom momentu kada smo kod dozvole za nastupe jeste da Novak može i zvanično da nastupa na Mastersu u Monte Karlu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter