4
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 Partizan v Napredak Krusevac Beograd, 13.03.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

PARTIZAN PRVI DO POSLEDNJEG KOLA, ONDA SE PRAVILA MENJAJU: Evo zašto crno-beli gube prvo mesto i pored toga što su sada lideri!

Objavljeno: 13.03.22 u 21:14

Pravila štete Partizanu!

Zanimljiva situacija je na snazi kada je u pitanju trka za šampionsku titulu. Naime nakon današnjeg kiksa protiv Napretka na svom stadionu, Partizan će, u slučaju svih pobeda i njega i večitog rivala do samog kraja prvenstva, biti na čelu tabele sve do poslednjeg kola. Kada se poslednji zvižduk regularnog dela sezone oglasi, nakon 30. runde Superlige Srbije, tada će se Partizan i Zvezda rotirati na tabeli, naravno opet napominjemo, u slučaju svih trijumfa večitih do kraja tog dela prvenstva.

Razlog za to jeste izuzetno zbunjujuć ali potpuno regularan. Naime, pošto se prvenstveno po pravilima gleda međusobni skor kada se plasman na samom kraju prvenestva računa, ukoliko je broj bodova izjednačen, crveno-beli će preskočiti tim iz Humske na tabeli. Razlog za boravak Partizana na vrhu, sve do tog poslednjeg kola, jeste u tome što međusobni skor ne može da bude validan dok sve ekipe nisu odigrale svoje dvomeče, pa samim tim gol razlika je element koji je presudan u samom toku prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Prvo mesto u regularnom delu u ovom slučaju nosi mnogo, jer je to karta za domaćinstvo u večitom derbiju u okviru doigravanja, pa će samim tim velika prednost biti na strani ekipe koja preostali derbi u prvenstvu bude igrala pred svojim navijačima.

0
0
4 Komentara
  1. Hvala AV na ovoj iznenadnoj promeni pravila. Hvala mu sto je dao holmanu Napretka 50.000e da brani sve. Hvala hvala hvala. Av ave av av. Hvala

    0
    0
    Odgovori
    • Ajde memoj da lupetas,,,ja sam navijac partizana,,,ekipa nam je uzas, gde su pare od drzave, a ja znam da je mnogo dato,,,gde su,,a doveden je samo slobodni fejsa koji je odmah prebacen u staracki dom sa natko,,,ajde bre uvek nam neko drugi kriv…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter