0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Kragujevac

TEŽAK POSAO ČEKA KRAGUJEVČANE: Lalatović otkrio koga je želeo da dovede u Radnički!

Objavljeno: 12.03.22 u 10:18

Bolja finansijska ponuda Kolubare bila je presudna prilikom sklapanja dogovora sa bivšim fudbalerom Vojvodine!

Od dolaska Nenada Lalatovića Radnički 1923 pruža sjajne partije. Ekipa iz Kragujevca ostvarila je tri uzastopna trijumfa u elitnom rangu srpskog fudbala. Podatak koji posebno raduje iskusnog stručnjaka jeste činjenica da njegov tim nije primio gol na tri prethodna duela.

Radnički je sa začelja tabele uspeo da stigne do 14. pozicije. Klub sa stadiona ‘Čika Dača‘ očekuju veliki izazovi u nastavku sezone.

Prva naredna prepreka u borbi za opstanak u eliti jeste Kolubara iz Lazarevca. Kragujevčani u nedelju od 13 časova izalaze na megdan ekipi koju sa klupe predvodi Dejan Đurđević.

Utiske pred susret u Lazarevcu izneo je šef stručnog štaba Radničkog, Nenad Lalatović. Iskusni trener je otkrio kojeg igrača je želeo u svom timu tokom zimskog prelaznog roka, ali on je na kraju završio upravo u redovima Kolubare.

Kolubara je dobar tim sa dosta kvalitetnih igrača, poput Petra Bojića, koga sam svojevremeno imao priliku da treniram u Vojvodini i koga sam želeo da dovedem u Radnički 1923 u finišu zimskog prelaznog roka, ali je finansijska ponuda Kolubare bila izdašnija od naše, tako da je on na kraju završio u Lazarevcu – rekao je Lalatović i nastavio:

-Svakako da nas očekuje teška utakmica, posebno jer nećemo moći da računamo na Mirića zbog kartona, odnosno Ubiparipa koji ima problema sa povredom, ali nemamo nameru da tražimo bilo kakav alibi. Idemo u Lazarevac da se prikažemo u što je moguće boljem svetlu i da probamo da ponovimo igru iz drugog poluvremena utakmice sa Metalcem. Mi smo u takvoj situaciji da je za nas svaki bod bitan i ja bih iskreno bio zadovoljan da se iz Lazarevca vratimo neporaženi – istakao je uspešni stručnjak.

Lalatović posebno ističe značaj kvalitetne defanzive.

-U fudbalu je, kao i u životu, uvek defanziva najbitnija. Kada znaš kako da se odbraniš, da ne primiš udarac, onda možeš da računaš na pobedu. Drago mi je da su i moji igrači shvatili da je dobra i organizovana igra u defanzivi glavni preduslov za dobre rezultate. Mi smo, uostalom, ove tri prethodne utakmice i dobili zbog toga što nismo primili gol – zaključio je Lalatović.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter