2
Domaći fudbal

novembar 23.2019.. Nis, Srbija, Radnicki Nis, Super liga Srbije Zvezda (credit image & photo: Vanja Keser/ STARSPORT) Milorad Kosanovic

‘SLUŠAM I TRENERE, KAKVA BRE ISTORIJA?’: Zvezda i Partizan prošli kroz ‘skener’ Milorada Kosanovića, iskusni stručnjak poslao brutalnu poruku svim novinarima!

Objavljeno: 11.03.22 u 15:51

Sinoć su svoje evropske mečeve odigrali srpsku klubovi, Partizan i Crvena zvezda.

Partizan je na svom terenu izgubio od Fejenorda sa 2:5 u okviru 1/8 finala Lige konferencija, dok je Zvezda u Glazgovu od Rendžersa poražena rezultatom 3:0 u meču 1/8 finala Lige Evrope.

Svoje viđenje ovih utakmica izneo je proslavljeni Milorad Kosanović, koji je u razgovoru za Informer.rs kazao da se ‘večiti rivali’ nisu obrukali.

Ne možemo tako reći. Znam da mi generalno imamo visoko mišljenje o sebi i smatramo da smo bolji nego što zapravo jesmo. Partizan je naišao na jak i ozbiljan tim iz samog vrha evropskog i holandskog fudbala i mislim da nije ni mogao bolje! Sa druge strane, Zvezda je odigrala dobru utakmicu u smislu otpora koji je pružila! Igrala je dobro kada je imala loptu u posedu, a kriminalno kada su je imali domaćini i zato je tako i prošla- poručuje Kosanović i potom dodao:

– Dobro su Stankovićevi izabranici držali ritam 90 minuta, ali su pravili greške koje ne mogu lako da se isprave! Nemamo takmičenje koje našim klubovima može da obezbedi dostojne rivale – rekao je proslavljeni trener.

Partizan-Feyenoord, Fajenord, Fejenord, UEFA Liga Konferencija, Conference League, Beograd, Srbija 10.3.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kosanović ima oštru poruku za novinare.

Mislim da i novinari i te kako greše kada pišu da Partizan sanja istorijski rezultat, ili da Zvezda igra takvu i takvu utakmicu! Pa da li je to normalno? To su česte poruke i iz klubova! Slušam i trenere šta pričaju, ali i igrače! Kakva istorija? Za mene je Partizan klub koji je igrao finale Lige šampiona, kakava crna istorijska utakmica nedavno portiv tima za koji nikada nisam čuo! Da li su oni normlani? Ili Zvezda ima najbolji tim u poslednjih 30 godina!? Tako nas obmanjuju i pričaju laži, to nisu priče ni za decu! Ne znam zašto novinari to dozvoljavaju? Umesto da saseku pitanjem- Alo dečko, kako to misliš istorija? Ili vidim – poništena tri gola! Pa to nisu bili golovi! Smatram da sportu treba istina i da je VAR odlična stvar. Ne idemo napred ako pričamo i mislimo tako, a voleo bih da se to promeni.

Prekaljeni fudbalski znalac smatra da je ovo prava slika srpskog fudbala.

– Definitivno jeste. Kažu mogla je Zvezda… da je mogla, dala bi! Tri puta su igrači bili u ofsajdu- alo! Možda je tako bilo jer kod nas verovatno ne bi poništili tri lopte u mreži. Nažalost Zvezda i Partizan nemaju dostojne protivnike u Superligi i onda im se ovo dešava u Evropi. Voleo bih više nego išta da prođi dalje, ali izuzetno slaba igra u odbrani me ne hrabri! Ni pojedinačna, ni timska…

FOTO: Starsport

Kosanović ističe da su male šanse da crveno i crno-beli prođu dalje.

Partizan je u veoma teškoj situaciji i mislim da Fejenord neće dozvoliti iznenađenje! Iskreno, ja verujem da Zvezda može da postigne dva ili tri gola na punoj „Marakani“, ali smatram da je teško da ne primi! Ipak treba probati, dočekati ih sa osmehom, dolazi protivnik koji igra fudbal, ne krade, ne otima! Poručio bih im da daju sve od sebe, pa šta bude! Crveno-beli imaju kvalitet, to su i pokazali, ali moraju da imaju bolju koncentraciju i više odlučnosti! Treba bre da ideš da daš gol, a ne da plačeš posle! Želim im sreću.

0
0
2 Komentara
  1. Kosan bi pod stare dane mogao komotno da radi na TV i TV prenosima kao tehnicki savetnik, nema dlake na jeziku a komentatori bi bar nesto naucili. Sportsko novinarstvo nam je palo na niske grane jer je ne profesionalno i koruptivno.

    0
    0
    Odgovori
  2. Bravo treneru,a pogotovo oni nespretni i nesretni komentatori na a.eni komentarišu tendenciozno svaku odluku sudija,pa ko su oni,otkud kredibilitet za to,sramota,nikad necemo imati bolji fudbal dok se svi porazi pretvaraju u pobjede,prisvajaju golovi kojih nema,cujem da su i na poluvremenu dali tri,ne znam kako niko ne objavljuje,vazi se i to vjerovatno,sudeci po pisanju novina i komentarima na tv

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter