0
ATP

(191114) -- LONDON, Nov. 14, 2019 (Xinhua) -- Daniil Medvedev of Russia returns a shot during the singles group match against Rafael Nadal of Spain at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 13, 2019. (Xinhua/Han Yan)

NOVI MOGUĆI ŠOK U SVETU TENISA: Medvedev ne isključuje potpunu zabranu Rusima da igraju!

Objavljeno: 10.03.22 u 13:13

Ruski teniser može samo da sedi i čeka!

Usled napada Rusije na Ukrajinu gotovo svi ruski klubovi se suočavaju sa raznovrsnim zabranama i sankcijama. Što se konkretno tenisa tiče, sportistima je dozvoljeno da se takmiče ali bez bilo kakvih nacionalnih obeležja. Povodom toga oglasio se i Danil Medvedev, trenutno najbolji teniser sveta:

„Uvek je teško razgovarati o ovoj temi jer je moja žeja pre svega da igram tenis. Da se nadmećem u raznim državama. Želim da promovišem svoj sport, da promovišem ono što radim u svojoj zemlji, a trenutno je situacija takva da jedino mogu dase takmičim bez ruskih obeležja“, rekao je Medvedev.

Osvajač US Opena naglašava da nije nemoguće da im se kompletno zabrani nastupanje na turnirima:

„Nikad ne znamo neki sportovi su doneli odluku da ruski klubovi ili sportisti budu suspendovani, posebno u timskim sportovima. Tenis je verovatno jedan od najindividualnijih sportova na svetu, svi žive na toliko različitih mesta. Uvek postoji mogućnost, ali nadam se da neće doći do zabrae“, rekao je prvi teiser sveta.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter