0
Evrokupovi

FOTO: Istagram/Livingstonfootbalclub

RUSKI GOLMAN ANALIZIRAO RENDŽERS: Zvezdi je sada znatno lakše, pogledajte od koga preti najveća opasnost!

Objavljeno: 04.03.22 u 18:10

U osmini finala Lige Evrope, fudbaleri Crvene zvezde odmeriće snage sa Rendžersom iz Glazgova.

Prvi meč će se odigrati 10. marta u Škotskoj, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u prestonici Srbije. Vredi pomenuti da su se Zvezda i Glazgov sasatali i 1991. godine, takođe u osmini finala tadašnjeg Kupa evropskih šampiona, kada su Beograđani eliminisali škotski tim.

Kakav fudbal se igra na ostrvskoj zemlji, otkrio je ruski golman Ivan Konovalov.

Radi se o zemlji u kojoj se igra intenzivan fudbal sa dosta kretanja. Potrebna je visoka fizička pripremljenost, rekao bih da se radi o tipičnom britanskom stilu u kome snaga i brzina dolaze do izražaja. Crvenu zvezdu čeka pravi izazov – kazao je golman Livingstona u razgovoru za ‘Novosti‘.

Zvezdinog novog rivala sa klupe predvodi legendarni Đovani van Bronhorst.

– Sa klupe ih vodi proslavljeni Đovani van Bronhorst, dosta pažnje pridaje se igri iz prekida. Upravo u tom segmentu su najopasniji, veliki broj šansi imaju nakon prekida oko šesnaesterca i kroz kornere. Opasni su po desnom beku, a igrač od koga preti najveća opasnost Zvezdi je napadač Alfredo Morelos.

Konovalov je uporedio škotski i srpski fudbal.

Kao i u Srbiji, i u Škotskoj dva kluba vladaju fudbalom. Samo što je tamo razlika što svaki tim može da parira Rendžersu i Seltiku, dok u Srbiji to nije slučaj. Ukoliko igraš u, uslovno rečeno, manjem klubu, imaš malo šansi da pobediš Zvezdu i Partizan – rekao je sjajni čuvar mreže.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter