0
Košarka

FOTO: Starsport

PEŠIĆ NAKON POBEDE NAD SLOVAČKOM: Talenat može da bude problem, kada nađem stranca javiću vam! (VIDEO)

Objavljeno: 26.02.22 u 09:00

Trener reprezentacije nakon pobede

Pobedila je reprezentacija Srbije Slovačku u Beogradu, a nakon utakmice Svetislav Pešić je govorio o mnogo stvari:

Najpre se dotakao poverenja u timu kao i dolasku Petruševa u Beograd:

“Došao je jutros rano iz Istanbula, gledaćemo da ga spremimo za drugi meč. Nadamo se da će kroz dva treninga moći da se spremi. On je jako motivisan, spreman da se dokaže i igra. Mi bismo voleli da “čuveni“ evroligaši mogu da nam se priključe, ali ne može. Vasilije Micić je doživeo povredu ramena, morao je da ide u Minhen na terapiju, Zvezdini igrači igraju u nedelju, Nedović je bio među najboljima u Panatinaikosu..“Verujem ovim igračima i ovom timu. Verujem Petruševu i njegovom talentu, da će nas pokrenuti u drugoj utakmici. Koprivica je odigrao vrlo dobru utakmicu. Pravi naslednik svog ćaleta, koji je bio jedan od najboljih ofanzivnih skakača u Evropi svojevremeno. Centar prvi zadatak ima da skače, da kontroliše reket i ’skida’ lopte“, rekao je popularni Kari a potom i nastavio: Zadovoljni smo i sa Dušanom Ristićem koji je iskusniji od njega, Jagodić Kuridža i Ristić su ’namazani’, znaju da se postave, dok su ovi mladi još ’zeleni’.

FOTO: Starsport

O talentima u dresu naše reprezentacije:

“Đurišić je talentovan, ali je on još samo talentovan. Želimo da imamo i Jovića i Đurišića na raspolaganju, stalno pričamo sa njihovim trenerom. Put od talenta do vrhunskog igrača je dug. Imamo dobar odnos sa ljudima iz Mege, spremamo ih za Olimpijske igre. Ovo večeras bi trebalo da bude dobra motivacija za Đurišića, za koga sam se večeras odlučio, a naravno računam i na Jovića i daćemo mu šansu. Talenat može da postane problem. Sada nije problem, ali može da bude ako se ne razvija kako bi trebalo, zavisno od uticaja okoline. Moram da kažem, moć trenera se smanjuje. Moć svih ostalih se povećava. To je velika opasnost za mlade igrače koji grade karijere. Samo trener može da razvija talenat igrača, svi oko njega, roditelji, agenti i mediji, vi ste svi samo pomoćnici. Nije to problem samo kod nas, već svuda. Videćemo koliko će se momci razvijati dalje, moraće mnogo da rade, prečica do uspeha ne postoji. Mnogo talenata smo, nažalost, svi zajedno upropastili“.

A na kraju je pričao i o potencijalnom strancu u dresu Srbije:

“Nisam još našao stranca koji bi mogao da nam donese kvalitet, kada ga nađem – javiću vam. Ono na šta vi treba da obratite više pažnje je sledeće – u KLS je pravilo da mora da igraju četiri stranca, neki Amerikanci su naturalizovani. Ta KLS treba da služi da stvara igrače za najveće srpske klubove. Treba da pišete o tome gde ćemo da stvaramo igrače? Na ulici? Ili ćemo dati našoj deci da igraju u svojoj ligi, da ne dozvolimo da idu u Rumuniju, Mađarsku ili Nemačku da bi igrali. Ne da šetaju tamo neki veterani stranci… Što se tiče stranaca, to ćemo da vidimo. Možda se desi, videćemo“ završio je trofejni stručnjak.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter