0
ATP

FOTO: Twitter/@atptour

U EMIRATIMA ZANIMLJIVO I BEZ NOVAKA: Rubljov moli za prekid rata, Veseli precrtao i Šapovalova! (VIDEO)

Objavljeno: 25.02.22 u 20:44

Završava se polako turnir u Dubaiju

Jirži Veseli nastavlja svoj tunir kao iz bajke, pa je nakon Marina ČilićaRoberta BautisteAguta koji je bio u velikom naletu, potom i Novaka Đokovića, pao i Denis Šapovalov. Čeh je sjajnim servisom, koji ga prati ceo turniri uspeo da slomi 14. tenisera sveta, a meč je završen u tri taj brejka.

Prvi i treći dobio je Veseli 9:7 i 7:3, dok je drugi Šapovalov dobio 7:2. U trećem setu Šapovalov je uspeo da dođe do brejka, ali je Veseli to neutralisao vrlo brzo i nakon 200 minuta igre izborio četvrto finale u karijeri, ali kao 123. igrač sveta postao je najniže rangirani finalista u istoriji turnira u Dubaiju.

U duelu koji je završen ranije danas, ruski teniser Andrej Rubljov je nakon velike borbe savladao Poljaka, Huberta Hurkača, takođe nakon tri seta, rezultatom 3:6, 7:5, 7:6, i tako nakon dva i po sata izborio novo finale.

Ono što je još zanimljivije jeste da je Rubljov izrazio neslaganje sa politikom svoje zemlje, te nakon meča na kameri napisao markerom „Bez rata, molim Vas“ i tako poslao jasnu poruku o invaziji Rusije na Ukrajinu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter