0
Domaći fudbal

Stefan Tomovic Superliga Srbije, Vozdovac - Proleter Belgrade, Serbia 10.4.2021. April 10. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

JUČE JE TERORISAO ZVEZDINU ODBRANU: Sanjam o Mančester junajtedu, Partizanu dajem veće šanse za titulu! (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.22 u 20:41

Stefan Tomović, najbolji strelac Proletera pričao o brojnim temama

Nakon što je debelo namučio odbranu srpskog šampiona, iznudio penal, imao strašan šut u završnici poluvremena, a na sve to u drugom delu savladao Milana Borjana, Stefan Tomović je pričao za zvanični kanal Proletera iz Novog Sada.

U prolećnom delu prvenstva odigrali ste dve utakmice, pobeda u Kragujevcu i poraz od Crvene zvezde na svom terenu. Koliko ste zadovoljni učinkom?

ST: Prezadovoljni smo. Tri boda u Kragujevcu smo očekivali, nadali smo se makar bodu i protiv Crvene zvezde ali su nas minute delile od tog cilja.

Protiv Crvene zvezde ste bili jedan od ključnih igrača Proletera. Postigli ste pogodak i penal je dosuđen nakon prekršaja nad vama. Kako gledate na vaš učinak i kako je iz vašeg ugla izgledala utakmica protiv drugoplasiranog tima šampionata?

ST: Zadovoljan sam individualnom statiskom ali mislim da smo kao tim izgledali dobro i pokazali da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama iz Superlige.

U Proleteru ste godinu dana, to je dovoljno dug period da osetite atmosferu I način rada. Kako su vas prihvatili u novoj sredini I da li ste zadovoljni?

ST: Prijala mI je afirmacija u Proleteru. Od strane saigrača, trenera I ljudi koji vode klub dobro sam prihvaćen I nadam se da će sve to uticati pozitivno na moju dalju karijeru.

Cristiano Piccini (R)
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Proleter Novi Sad v Crvena Zvezda
Novi Sad, 20.02.2022.
foto: Starsport.rs ©

Došli ste iz Brodarca gde ste se kroz omladinski pogon afirmisali. Kakve vas uspomene vežu za taj period karijere?

ST: Samo pozitivne reči imam za Brodarac. U taj klub sam došao nakon kratke pauze I oni su mi pomogli da nastavim da radim ono što najviše volim.

Kod prethodnog trenera Branka Žigića igrali ste iza najisturenijeg napadača kod Dušana Bajića često vas vidimo na krilu. Koja pozicija vam više odgovara?

ST: Na početku karijere igrao sam iza špica ali dolaskom Dušana Bajića uloga u timu mi je promenjena. Ubrzo sam shvatio da mogu dosta pomoći ekipi I ako igram na boku.

Bili ste blizu prelaska u TSC iz Bačke Topole, I to bi neračunajućI prelaske u Zvezdu I Partizan bio jedan od najvećih transfera u našoj ligi ali neke kockice se nisu poklopile. Kako je sve to uticalo na vas I kakvi su planovi za budućnost?

ST: Iskreno, od obaveza koje sam imao nisam stigao da razmišljam o prelasku u TSC. Možda je tako I bolje. Maksimalno sam fokusiran na igru I obaveze u Proleteru.

Cilj svih u Proleteru je plasman u plej of odnosno prvih osam ekipa. Koliko je to ostvarivo I da li je to realan cilj?

ST: Sobzirom kakvu ekipu imamo I na igru koju smo prikazali do sada mislim da je cilj itekako realan. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima u ligi tako da sa optimizmom očekujemo naredne utakmice.

Fudbal-Super League Season 2020/2021
Rad v Proleter (Novi Sad)
Marko Blazic (R) and Stefan Tomovic
Beograd, 07.02.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

U narednom prvenstvenom meču gostujete u Lučanima ekipi Mladosti koja je takođe startovala sa pobedom I porazom. Kakva su očekivanja od tog duela?

ST: Došli smo na taj nivo da možemo reći da smo favoriti u utakmicama sa slabije rangiranim timovima. U Lučane idemo po tri boda koja bi nam puno značila u borbi za plej of.

Predpostavljam da je u nekoj budućnosti cilj da odeš u inostranstvo. U kojoj ligi bi najviše voleo da igraš I zašto baš tu?

ST: Svaki mladi igrač u Srbiji sanja o odlasku u neku jaču Evropsku ligu. Po stilu igre I predispozicijama mislim da bi mi najviše odgovarala Holandska liga ili možda Španska. To su lige gde bi najviše napredovao.

Kada si počinjao da se baviš fudbalom ko ti je bio uzor?

ST: Od početka karijere nisam imao igrača na koga bih se ugledao. Gledao sam da izgradim svoj stil igre.

Fudbal-Super League Season 2020/2021
Crvena Zvezda v Proleter Novi Sad
Stefan Tomovic (L)
Indjija, 28.02.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Za koji inostrani klub navijaš ili koji najviše pratiš?

ST: Od malih nogu smo brat I ja navijali za Mančester junajted. Sa dosta emocija smo pratili utakmici ovog premijerligaša I tako je ostalo do danas.

Danas su popularni igrači poput Mesija, Ronaldo. Koga bi izdvojio kao tebi bitnog I posebnog?

ST: Uvek sam više voleo poteze Mesija I više volim utakmice kada igra Argentinac. Nekako je njegov stil igre sličan mom.

Ovosezonska trka u Superligi je obeležena dominacijom Crvene zvezde i Partizana. Koga vidiš kao prvaka država I zašto prednost daješ baš tom klubu?

ST: Ove sezone smo po dva puta odmerili snage sa Zvezdom I Partizanom. Utisak je da Partizan ima veću želju za titulom tako da bih prednost dao Partizanu.

Fudbal-Super League Season 2020/2021
Rad v Proleter (Novi Sad)
Nemanja Mladenovic (L) and Stefan Tomovic
Beograd, 07.02.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Za kraj reci nam gde vidiš sebe u narednoj sezoni?

ST: Još tri godine sam ugovorom vezan za Proleter. Skoncentrisan sam na trenutne obaveze I nadam se da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve. U budućnosti bi poput mnogih igrača iz Superlige želeo da promenim sredinu u kojoj ću napredovati još više.

Tomović je do sada sada postigao sedam golova u Superligi Srbije, što je više od trećine ukupno datih golova Proletera.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter