0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

CRVENO-BELI SU SIGURNO POBESNELI: Dan posle pobede u Češkoj, Partizan ‘pecnuo’ večitog rivala – ‘Više od tri decenije, oba puta Partizan!’

Objavljeno: 18.02.22 u 12:21

Crno-beli su na korak od plasmana u 1/8 finala Lige konferencija, pošto su sinoć u Pragu obavili više od pola posla tako što su pobedili Spartu minimalnim rezultatom 0:1.

Dan nakon utakmice, ekipa iz Humske pohvalila se na društvenim mrežama velikom pobedom. Crno-beli su na Tviteru napisali da je to drugi prolećni trijumf na gostovanju nekog srpskog tima još od raspada Jugoslavije 1991. godine, a oba puta radost navijačima u Srbiji doneo je Partizan.

Podsetimo, prva pobeda dogodila su u revanšu 1/16 finala tadašnjeg Kupa UEFA u sezoni 2004/2005. kada je ‘parni valjak’ u Ukrajini savladao Dnipro sa 1:0, a pobedonosni gol za Beograđane postigao je Miroslav Radović.


Partizan je tada prošao u narednu fazu takmičenja, pošto je u prvoj utakmici bilo 2:2, međutim u 1/8 finala crno-bele je zaustavio CSKA iz Moskve.

Trenutni lider Superlige Srbije je na ovaj način ‘pecnuo’ večitog rivala koji u tom periodu nisu ostvarili evropsku prolećnu pobedu na gostovanju. Podsetimo, Zvezda je evropsko proleće prvi put izborila u 2017/18 i to u Ligi Evrope.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter