0
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Cukaricki Beograd, 12.02.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

ZVEZDA USPEŠNA NA STARTU PROLEĆNOG DELA PRVENSTVA: Ludilo na Marakani, tri pogotka, jedan crveni karton i krv na terenu! (VIDEO)

Objavljeno: 12.02.22 u 19:04

Uspešan start crveno-belih u prolećnom delu sezone…

Najavio je Dejan Stanković da titula još uvek nije izgubljena, da je pred njegovom ekipom 16 utakmica do kraja i da u svakoj od njih razmišlja samo o pobedi. Danas je u Ljutice Bogdana pred 18.000 navijača ‘pao’ Čukarički, koji je pružio sjajan otpor akutelnom šampionu države – 3:0.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Cukaricki
Beograd, 12.02.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Jedini gol u prvom poluvremenu postigao je Milan Pavkov u 15. minutu. Nakon jedne kontre, Ivanić je proigrao Rodića, koji je nesebično vratio Pavkovu, a visoki napadač je snažnim udarcem matirao talentovanog Petrovića.

Svega pet minuta nakon postignutog gola, Pavkov se sudario sa jednim fudbalerom Čukaričkog, pa je završio na travi krvave glave. Morao je zbog toga da napusti teren, a šansu je dobio Rišairo Živković.

U 24. minutu Brđani su imali možda i najbolju priliku na meču. Roganović je snažno šutirao iz slobodnjaka, lopta je zakačila Sanoga i pogodila prečku, međutim glavni arbitar meča je procenio da nije bio korner, što je razbesnelo igrače gostujućeg tima.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Cukaricki
Beograd, 12.02.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Dosta se oštro igralo u prvom delu igre, pa su zbog grubih startova ‘požuteli’ Stefan Šapić i Srđan Mijailović. Sjajnu priliku imao je i mladi Marko Rakonjac u 41. minutu meča. Čolović je centrirao sa strane, a talentovani napadač iako je imao Erakovića na leđima uspeo je da šutira, međutim lopta je otišla malo pored gola.

U samom finišu prvog poluvremena Živković je oštro startovao nad Mijailovićem, a glavni arbitar meča Minaković procenio je da to nije faul, što je razbesnelo celu klupu gostujućeg tima.

FOTO: Starsport

Stvarala je Čuka šanse i u drugih 45 minuta, imali su Kovač i Čolović odlične prilike da izjednače rezultat, međutim defanzivci srpskog šampiona bili su na visini zadatka. U 69. minutu usledio je hladan tuš za ekipu sa Banovog brda, pošto je Drezgić dobio crveni-karton (drugi žuti), te je Saša Ilić morao da napravi prinudnu izmenu.

Šest minuta nakon isključenja Drezgića, Ohi je stigao do prvenca u Superligi Srbije. Ivanić je probio po levoj strani, ubacio loptu u peterac, a na pravom mestu je bio novi napadač Crvene zvezde.

Očigledno je da je crveni karton i te kako poremetio gostujući tim, koji u nastavku igre nije mogao da se poveže. Iskoristili su to crveno-beli, pa je Dragović u 79. mintu povisio na 3:0 i tako stavio tačku na ovu utakmicu.

Superliga Srbije, 22. kolo:

Subota:
13:00 Radnički Kragujevac – Proleter (0:1)
14:30 Radnički Niš – Partizan (0:2)
17:00 Crvena zvezda – Čukarički (3:0)

Nedelja:
13:00 Mladost – TSC
15:00 Metalac – Novi Pazar
17:00 Kolubara – Voždovac

Ponedeljak:
13:00 Spartak – Radnik
15:00 Vojvodina – Napredak

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter