0
Domaći fudbal

Igor Duljaj UEFA Gent - Partizan Conference League, 4.11.2021. foto: Miroslav Todorovic/STARSPORT

‘NAJTEŽE JE OSTATI NA VRHU JER VAS UVEK NEKO JURI’: Duljaj veruje u još bolji Partizan, titula je cilj!

Objavljeno: 04.01.22 u 11:07

Ispod crte koja je pre samo pedesetak sati podvučena na kraju 2021. godine stoji da je ekipa trenera Aleksandra Stanojevića u prethodnih 12 meseci odigrala 56 utakmica i ostvarila skor od 46 pobeda i po pet remija i poraza.

Drugi deo godine bio je daleko sadržajniji, sa 12 mečeva na međunarodnoj sceni, gde je ostvaren plasman u šesnaestinu finala Lige konferencija, obezbeđen prolaz u četvrtfinale Kupa Srbije, a ono što je najvažnije, polusezona u Superligi Srbije je okončana na prvoj poziciji.

Imali smo odličnu polusezonu i moramo da budemo zadovoljni. Ostvarili smo sve što se od nas očekivalo, prvi smo na tabeli, zimujemo u Evropi… Odigrali smo mnogo utakmica, bio je to veliki napor za igrače, mnogo smo leteli. Svaka neprospavana noć je teška za fudbalere, budući da nemaju dovoljno vremena za odmor, a naredna utakmica je već za dan ili dva. Ipak, tako je to u profesionalnom fudbalu i voleo bih da tih letova bude što više jer bi to značilo da Partizan nastavlja igranje u Evropi – kaže Igor Duljaj, desna ruka glavnog trenera Aleksandra Stanojevića, a zatim objašnjava koliko je važno da u takvom ritmu mečeva igrači dobiju što konkretnije informacije o protivnicima:

– Utakmica traje 90 minuta, ali da biste se pripremili za nju potrebno je mnogo rada kompletnog stručnog štaba. Trudimo se da o svakom protivniku prikupimo što više informacija, odgledamo po 3-4 utakmice, a trener Stanojević i mnogo više od toga. U vreme dok sam bio igrač stručni štab je brojao mnogo manje članova, tu čak nije bio ni kondicioni trener i igračima je danas mnogo lakše da napreduju nego pre dvadesetak godina.

Fudbal-Kup Srbije 2020/2021
Partizan v Vozdovac
Igor Duljaj
Beograd, 11.03.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Igrački pogon Partizana je dobio slobodno do 12. januara za kada je zakazano okupljanje u SC “Teleoptik” i nastavak takmičenja na sva tri fronta.

– Očekuje nas mnogo iskušenja u 2022. godini. Mi smo lideri na tabeli, a najteže je ostati na vrhu jer vas uvek neko juri i to stvara ogroman pritisak, ali sve je to normalno kad se nalazite u Partizanu. Naš cilj je da na ovom mestu ostanemo i na kraju prvenstva i imamo dovoljno vremena da se pripremimo za sve ono što je pred nama – završava Igor Duljaj.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter