0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

OSTOJA NAKON NOVOG MANDATA PROGOVORIO O POJAČANJIMA: Na tržištu je jako malo domaćih igrača, teško je napraviti kvalitetnog košarkaša! (VIDEO)

Objavljeno: 16.12.21 u 17:44

Dobio je poverenje.

Ostoja Mijailović će ostati predsednik KK Partizan do 2026. godine, odluka je skupštine kluba. On je nakon novog mandata, ponovo dobio pitanje o potencijalnim pojačanjima, na šta je odgovorio slično kao i Željko Obradović pre nekoliko nedelja.

Željko je o tome pričao već i ne bih da se ponavljam. Mi kad smo krenuli da radimo ovu sezonu sa našim igračima bili smo svesni da je prosečna starost ekipe 23 godine. Jednostavno, nam treba nekoliko igrača, na tim pozicijama o kojima je govorio naš stručni štab. Nije lako na tržištu naći košarkaša koji će da pomogne, počeo je Mijailović i dodao:

– Željko je govorio o tome. Nećemo doći u situaciju da samo zadovoljimo navijače, da je samo došlo neko pojačanje. Jako je važno da kada neko dođe u ekipu, da ga tim prihvati, da po mišljenju trenera i stručnog štaba bude taj pravi igrač koji će nešto doneti. Važno je napraviti razliku sa nekim novim igračem, bitan je efekat koji će se desiti dolaskom nekog igrača. Na košarkaškom tržištu je jako malo domaćih igrača.

Potom se dotakao i mladih talenata, rekavši da igrači dosta rano odlaze u inostranstvo gde se razvijaju i da je trenutno mnogo teže napraviti kvalitetnog košarkaša.

– Nažalost mi imamo tu situaciju koja nam se dešava zadnjih godina. Da naši mladi talenti odu iz Srbije u 10-12-13 godina u neke velike klubove da se tamo razvijaju u inostransvu. Mi moramo da stvorimo infrastrukturu i uslove za rad. Proces pravljenja igrača je jako dug. Jako je teško napraviti kvalitetnog košarkaša. Kada vidite koliko je košarkaša u nekim prethodnim decenijama poniklo odavde, to je sada stvarno čudo u Evropi. Da iz tako male sredine bude toliko kvalitetnih košarkaša. Toga nažalost danas više nema, zaključio je Ostoja Mijailović.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter