0
Fudbal

(191116) -- ZENICA, Nov. 16, 2019 (Xinhua) -- Ermin Bicakcic (L) of Bosnia and Herzegovina (BiH) vies with Andrea Belotti (C) of Italy during their UEFA EURO 2020 qualifier Group J match in Zenica, Bosnia and Herzegovina on Nov. 15, 2019. Italy won 3-0. (Photo by Nedim Grabovica/Xinhua)

EVROPSKI ŠAMPION MORA U BARAŽ ZA ODLAZAK NA SP: ‘Imali smo sve u svojim rukama! Posed lopte malo znači, ako ne postignete gol’

Objavljeno: 16.11.21 u 12:18

Italijani su u šoku!

Aktuelni evropski šampion, fudbalska reprezentacija Italije, nije uspela da ostvari direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Italija je osvojila samo dva boda u poslednja dva kola kvalifikacija. Švajcarska je to iskoristila i pobedom protiv Bugarske je preuzela 1. poziciju.

Italijani će šansu za odlazak u Katar tražiti preko baraža. Napadač Torina, Andrea Beloti, smatra da se njegova ekipa ‘pitala’ za sve na terenu, ali da je nedostajao faktor sreće.

-Imali smo sve u svojim rukama, ali u fudbalu ponekad se stvari okrenu protiv vas. Osećam gorčinu i razočaranje – istakao je napadač Torina.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ O NAGRADI: „Ako sam kriv za primljeni gol, onda sam zaslužan za date“!

-Mi ofanzivci moramo preuzeti poseban deo krivice, ne samo za utakmicu protiv Severne Irske, već i za mnoge šanse koje smo promašili protiv Švajcarske. U poslednjih nekoliko utakmica imali smo puno šansi, ali lopta jednostvano nije htela u gol. Posed lopte, koji smo imali, toliko malo znači ako ne postignete gol – rekao je Beloti.

Selektor Manćini je ‘vodio borbu’ sa velikim kadrovskim problemima.

-Zbog povreda smo bili primorani da pravimo promene u timu. Dve godine smo igrali non-stop. Ovo je znak da moramo da napunimo baterije kako bismo bili spremni za ono što nas očekuje na proleće, a to je baraž. Posle razgovora sa selektorom naš fokus je već na baražu – zaključio je snažni golgeter.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter