0
ATP

(190831) -- NEW YORK, Aug. 31, 2019 (Xinhua) -- Novak Djokovic of Serbia serves during the men's singles third round match between Novak Djokovic of Serbia and Denis Kudla of the United States at the 2019 US Open tennis championships in New York, the United States, Aug. 30, 2019. (Xinhua/Li Muzi)

ĐOKOVIĆ OTKRIO DA GA JE TRKA ZA ISTORIJOM ISCRPELA: Evo zašto je ovo pravi trenutak za trofej u Torinu!

Objavljeno: 12.11.21 u 15:52

Veruje da će nastaviti u dobrom ritmu.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković trenutno se nalazi u Torinu, gde će nastupiti na Završnom mastersu. Pred početak turnira, Srbin je istakao da je ovog puta svežiji, jer tokom godine nije igrao mnogo turnira, kao što je to uglavnom bio slučaj.

Da, mislim da sam svežiji jer nisam igrao tako mnogo turnira kao ranijih godina, ali sam imao nekoliko iscrpljujućih takmičenja, posebno na grend slemovima. Kad kažem iznuren, ne mislim isključivo fizički, već mentalno i emotivno, zbog pritiska koji sam imao, da dođem do tog istorijskog učinka. To me je mnogo umorilo, tako da sam osećao da mi je potreban odmor, da se regenerišem, pokušam da se spremim za jak finiš godine. Sezonu turnira u dvorani sam počeo veoma dobro, nadam se da ću sve završiti dobrim izdanjem za kraj godine, počeo je Đoković.

Potom je pričao i o tome zašto nije uspevao da osvoji ovu titulu još od 2015. godine. Novak je zaključio da je glavni razlog upravo potrošena energija tokom naporne sezone, kao i da mu za kraj ostane „poluprazan rezevroar“.

ATP Finale dolazi na kraju sezone. U prvoj fazi moje karijere to je bio jedan od mojih najuspešnijih turnira, jednom sam uspeo da ga osvojim tri puta zaredom. Da, od 2015. nisam osvojio titulu, bilo je finala i polufinala. Možda je to bilo zbog energije potrošene tokom sezone, kada nije ostajalo mnogo energije u rezervoaru, ali takođe, izgubio sam neke tesne mečeve. Protiv Dominika Tima pre nekoliko godina, prošle godine u taj-brejku u polufinalu… Radi se o tome da igrate na najvišem nivou protiv osam najboljih na svakom meču. U pitanju je jak intenzitet, jak zahtev od vas da budete najbolji. Moglo je i da se radi o tome da imam poluprazan rezervoar, tako da nisam mogao da igram najbolje u baš svakom meču. To zahteva četiri ili pet mečeva od vas da biste osvojili turnir, rekao je Novak i dodao:

Takav je format, igra svako sa svakim, omogućava vam da izgubite meč, nekad i dva da se kvalifikujete u polufinale, što smanjuje pritisak, ali i dalje zahteva mnogo energije da se trijumfuje. Takođe, Dimitrov, Cicipas, Zverev, neki od pobednika prethodnih godina, svi imaju prve titule tamo. Većini njih je to bilo da igraju prvi ili drugi put, bili su sveži, motivisani, nisu imali šta da izgube, za razliku od nas koji smo tamo dugo. Drugačiji je osećaj, ali to bi mogao biti jedan od razloga.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter