0
Fudbal

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Irska Aleksandar Mitrovic (C) head coach Dragan Stojkovic Piksi Strahinja Pavlovic (R) Beograd, 24.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

KAKO JE PIKSI PREVARIO MITROVIĆA, A POTOM GA PREPORODIO: Sve sam mu rekao u lice, a on je krenuo u vasionu!

Objavljeno: 07.11.21 u 13:03

Sada je stub reprezentacije.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, je u intervjuu za portal Mondo pričao o tome kako je tekao njegov razgovor sa Aleksandrom Mitrovićem. Srbija je na startu kvalifikacija igrala protiv Irske, a Piksi je dobro osmislio način da motiviše najboljeg strelca u istoriji reprezentacije.

Rekao sam mu ‘Mitre, ljudi me pitaju što sam te zvao i sa pravom me to pitaju’. Kazao sam mu i da odgovaram da igra u Engleskoj i da sam ga zato pozvao, a da mi odgovaraju da ne igra i da sedi na klupi. Naravno, to je bila laž, niko me to nije pitao, počeo je Stojković.

BELGRADE, SERBIA – SEPTEMBER 04: Aleksandar Mitrovic of Serbia reacts during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Luxembourg at Rajko Mitic stadium on September 4, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Potom je otkrio da mu je Mitrović poverovao i da su njegove reči delovale. Tada je sprski napadač sedeo na klupi Fulama, nije dobijao šansu u Premijer ligi i upravo mu je selektor dao preko potrebno samopouzdanje.

Gledao me je i stvarno je pomislio da su mi to rekli, pa sam mu objasnio da verujem u njega i da on može mnogo bolje, što je naravno bila istina i to sam mu rekao u oči. U tom momentu je na devet mečeva odigrao mali broj minuta ukupno, poslednji gol za reprezentaciju je dao baš davno i sve te stvari su tačne. Kazao sam mu da ne dozvoli tim ljudima koji me to pitaju da budu u pravu. I delovalo je. Taj meč sa Irskom (3:2) je počeo sa klupe i onda je na 1:1 ušao i dao dva gola i odatle je krenuo u vasionu. Moraš da imaš to nešto u sebi što će pokrenuti igrače, zaključio je Dragan Stojković Piksi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter