0
Domaći fudbal

Dejan Stankovic UEFA Europa League Crvena Zvezda - Mitjiland 4.11.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘ZBOG ČEGA TAKVA PITANJA’?: Stankovića pitali za njegovog pomoćnika – ‘Mister izgoreo’ kao nikada do sad, pa ljutito obrusio novinaru!

Objavljeno: 06.11.21 u 12:47

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Midtjilanda na svom stadionu rezultatom 0:1, u okviru grupne faze Lige Evrope.

Prvi put nakon tog poraza, medijima se obratio šef stručnog štaba Crvene zvezde, Dejan Stanković. Na početku svog izlaganja, trener crveno-belih analizirao je prethodnu utakmicu sa danskim klubom.

Dobar dan svima, dosta puta smo pričali o tome da ti možeš da spremiš utakmicu kako misliš da će izgledati, da radiš na detaljima, svaka utakmica nosi svoje. Okrenulo se sve posle 12. minuta, došao je novi tok, koji nije očekivan. Dešava se, utakmcia bi bila teška i 10 na 10, 10 na 9 je već postalo dosta teže, ali to veče u četvrtak je nekako bilo… Čudno veče, sve je išlo kontra, počev od terena. Marakana nikad nije imala bare, to je bilo prvo iznenađenje, onda crveni, iz naših grešaka smo primili gol… Možda bi mi primili kasnije da nismo tada, ali od svega toga, posle „prospavane“ noći treba izvući pozitivno – rekao je Stanković i potom dodao:

– Primili smo gol, videlo se kod momaka da su baš hteli da dođemo do te jedne lopte da postignemo gol. Stvarno su dali sve, došle su te lopte, sa Rašom i Dragom su mogle da završe u mreži. To bi bilo fenomenalno. Ali i dalje imamo isti cilj, proleće u Evropi. Zavisi od nas, imamo utakmicu kod kuće, idemo dalje. Ostavićemo ružno veče iza nas, pouke ćemo izvući, koliko smo juče. Moramo da rastemo kao grupa, kao ekipa. Moramo izaći jači.

Tragičar na toj utakmici bio je Miloš Degenek, koji je već u 12. minutu zaradio direktan crveni karton.

– Degenek je profesionalac, on je deo ekipe, deo grupe. Da nije Degenek, možda bi bio neko drugi. On je momak koji ima iskustva, jedino ja mogu da kažem, bio je 10. minut, možda je trebalo da pusti, bio je tu Borjan, da smo igrali „10 na 10“, možda bi pobedili. Samo kažem, da sam ja bio, ja bih doneo drugu odluku – istakao je Stanković.

Mnoge zanima u kakvom stanju se nalazi pomoćnik Panoći, koji je nakon utakmice sa Midtijalndom pogođen u glavu od strane Zvezdinih navijača.

– Dobro je, kod kuće je. Pušten je kući, bio je konzilijum lekara, odlučili su da se ne radi operacija. Biće na kućnom lečenj, kada bude mogao da leti otići će u Italiju na oporavak. Znam ga, on je sjajan, profesionalac je i dobar mi je prijatelj. Znam da će njegov oporavak trajati najminimalnije, takav mu je karakter. Samo onoliko koliko da se vrati i funkcioniše i bude 24h opet dostupan za sve nas. Dobro je on, stojički je podneo sve. Dešava se, nije trebalo, ali se dešava.

Stanković je potom upitan da li se boji da se njegov pomoćnik nakon ovoga neće više vraćati u Srbiju.

Zašto takva pitanja? Što se ne bi vratio? Jel bi se ti vratio? Njega su gađali, nisu? Šta onda?

U narednom kolu Superlige Srbije, fudbaleri Crvene zvezde gostuju Vojvodini u Novom Sadu, meč je na programu sutra od 16:45.

– Odličan posao radi Slavolju Đorđević, evo start mu nije izgledao dobro, ali dosta promena igračkog kadra. Vidi se da dobro radi, da izvlači maksimum iz svojih igrača i očekujem da će tako biti i sutra. Lepa utakmica, lep derbi. Svi su okej što se zdravtsveno tiče, samo je pitanje ko je koliko umoran, to ću javiti sve – rekao je Stanković, pa se okrenuo i izostanku nekih od igrača u Vojvodini. Čović je momak koji je uvek stvarao probleme, odličan tajming, nizak je ali je skočan. Njegovo kretanje i igra je od velikog značaja za Vojvodinu, oni moraju nadomestiti nedostatak a znam da hoće. Organizovatni su na terenu, organizovano se brane, koriste prekide, tranziciju ofanzivu… Očekujem da se nadigravamo sa njima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter