1
Domaći fudbal

Milos Degenek Nemanja Milunovic Radovan Pankov Superliga Srbije, Super Liga, Crvena Zvezda - Vojvodina Belgrade, Serbia on April 29, 2021. 29.4.2021. April 29. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

‘OSETIO SAM ZASIĆENOST U ZVEZDI:’ Bivši štoper crveno-belih surovo iskren, hoće li mu Delije zameriti zbog ovoga?!

Objavljeno: 04.10.21 u 10:58

Trenutno je jedan od najboljih igrača turskog kluba.

Dolaskom Aleksandra Dragovića Crvena zvezda je dobila mnogo, ali mnogi misle da bi ekipa sa Marakane imala najbolju odbranu u poslednjih 10 godina da je ostao Nemanja Milunović. Pregovori između iskusnog defanzivca i crveno-belih trajali su dugo, ali na kraju popularni ‘Đed’ je odlučio da karijeru nastavi u turskoj Alanji.

U dosadašnjem delu sezone, Milunović je definitivno jedan od najboljih igrača turskog tima. U utakmici protiv Trabzona, upravo je on komandovao odbranom Alanje, što je mnoge oduševilo.

Milunović je u intervjuu za Sport Klub govorio o periodu kada je nosio crveno-beli dres.

Period u Crvenoj zvezdi je svakako najznačajniji deo moje karijere, ali osetio sam zasićenost, želeo promenu, novi izazov. Kada sam dobio poziv, raspitao sam se i i definitivno doneo pravu odluku. Došao sam u dobar klub, koji raste i ta ambicija me privukla. Imam i motiv da se ponovo dokazujem, jer ovde je svaka utakmica zahtevna i sve je na mnogo višem nivou. Svaka ekipa ima mnogo dobrih igrača, reprezentativaca sa svih strana sveta. Alanja je pred početak sezone dovela više od deset novih igrača i potrebno je vreme da se uigramo – rekao je iskusni defanzivac.

Nemanja Milunovic Nikola Stulic Finale Kupa Srbije, Crvena Zvezda – Partizan, derbi, derby 25.5.2021. Maj 25. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

On je u Ljutice Bogdana stigao iz BATE-a, u početku nije opravdao očekivanja, ali je ‘proradio’ kada je na klupu srpskog šampiona seo Dejan Stanković.

To je za sada najlepši deo moje karijere. Igranje za Crvenu zvezdu nosi posebnu emociju. Bio je to period velikih uspeha i odličnih rezultata. Jedino zbog čega žalim je poraz od Omonije. Imali smo sjajnu, složnu ekipu, hemiju, sve da se ponovo plasiramo u elitno takmičenje, ali usledile su utakmice sa Milanom i to je nešto što se ne zaboravlja. Momci mi nedostaju. Čujem se sa svima. Imali smo sjajan odnos. Deluje mi i da je danas odlična atmosfera. To se vidi po rezultatima, nastupima ekipe. Pobedili su Ludogorec bez ključnih igrača, ali svi su pokazali da zaslužuju Zvezdin dres. Neka nastave tako.

Alanja je trenutno u sjajnoj formi, u seriji je od pet mečeva bez poraza, a velike zasluge pripadaju bivšem igraču crveno-belih.

– Osnovna karakteristika lige je velika izjednačenost. Ako bih poredio srpsku i tursku ligu, individualni kvalitet igrača Zvezde i Partizana kod nas dolazi do izražaja. Ovde svaki klub ima bar trojicu, četvoricu dobra igrača. Nema ekipe koja drastično odskače, što rezultati pokazuju. Pobeda nad Galatasarajem je plod dobre pripreme i hrabrog nastupa.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter