0
Ostali sportovi

FOTO: Unspash/ehimetalor-akhere-unuabona

ŠOKANTNA ODLUKA TALIBANA: Žene neće moći da se bave sportom, ovo povlači i druge posledice!

Objavljeno: 08.09.21 u 18:24

Da, nalazimo se u 21. veku.

Kako sada stvari stoje, žene neće moći da se bave sportom u Avganistanu, reči su zamenika šefa komisije Talibana za kulturu Ahmadula Vasika. Odmah nakon njegove izjave, oglasili su se i zapadni mediji koji su odmah doveli u pitanje održavanje meča AvganistanAustralija u kriketu.

Međunarodni savet za kriket je odredio da svih 12 članova organizacije moraju da imaju i ženski i muški tim kako bi se mečevi uopšte i održavali. Pošto će Talibani zabraniti ženama da se bave sportom, nestaće i muška reprezentacija u kriketu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Mislim da će žene neće moći da igraju kriket, jer žene ne moraju da igraju kriket. U kriketu se mogu suočiti sa situacijom da im lica i tela nisu pokriveni. Islam ne dozvoljava ženama da tako izgledaju, počeo je Vasik i dodao:

U doba masmedija pojavljivaće se fotografije i snimci, gledaće ih ljudi. Islam i Islamski emirat ne dozvoljavaju ženama da igraju kriket ili da se bave bilo kojim sportom u u kojem im se vide lica i figure, rekao je Ahmadula Vasik inostranim medijima.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter