0
ATP

Tennis-Novak Djokovic Odlazak na Olimpijske Igre Tokyo 2020 Beograd, 20.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

PROTIVNICI, ČUVAJTE NOGE: Đoković odgovorio Rodiku, pa najavio meč sa Beretinijem

Objavljeno: 07.09.21 u 10:00

Najboljeg srpskog tenisera dobro je zabavio komentar nekadašnjeg nezgodnog suparnika na terenu, Endija Rodika.

Nekadašnji američki teniser, je tokom meča osmine finala US Opena, između Đokovića i Bruksbija, na društvenoj mreži „Tviter“ ostavio zanimljiv komentar. On je u njemu istakao da srpski teniser na terenu „prvo oduzme noge protivnicima, a zatim i dušu“, a Novaku ova opaska bivšeg tenisera nije promakla.

-Hvala, Endi. To shvatam kao kompliment, samo što ne uzimam ničiju dušu. Svako ima svoju dušu, svi imamo lepe duše, ja to poštujem. Cenim svakog, ali noge ću da vam uzmem – sigurno“, izjavio je Novak, a preneo „Sportklub“.

Đoković nije dobro počeo četvrtfinalni meč, ubeldjivo izgubio prvi set, ali je u nastavku uspeo da se uzdigne.

-Nije bio sjajan start za mene. Dženson je bio više nego raspoložen, imao je jasan plan igre, egzekucija svih udaraca je bila prava. Bio sam na ‘zadnjoj nozi’, nisam imao ritam, on mi je čitao igru sve vreme u prvih set i po. Do promene je došlo sredinom drugog seta, igrali smo nekoliko dugih gemova – izgubio sam jedan, ali sam napravio novi brejk. Posle toga sam počeo čistije da udaram lopte, pronašao sam servis. Bilo je mnogo iscrpljujućih poena, odajem mu priznanje za nastup, bio je fantastičan- priznaje Novak, koji ističe da je u drugom setu našao svoj ritam.

U drugom setu se promenio momentum. Protivnik je igrao savršen prvi set, tražio sam svoj ritam. On je dobro sakrivao svoje drop-šotove, veoma je talentovan, vešt sa osnovne linije, Inteligentan igrač, ima 20 godina, SAD ima svetlu budućnost u tenisu- pohvalio je Đoković svog rivala, a zatim se okrenuo narednom protivniku, Mateu Beretiniju.

-Repriza finala Vimbldona. Biće uzbudljivo, voli da igra na velikoj pozornici, ima snažne udarce. Igrao sam protiv njega na različitim podlogama, pokušaću da se spremim najbolje što mogu- zaključio je Novak Đoković.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter