0
Fudbal

Fudbal-UEFA Conference League Season 2021/2022-Dunajska Sreda (Slovakia) V FK Partizan Dunajska Streda, 22.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

SRBIJA IMA DOBRE ŠANSE ZA DVA PREDSTAVNIKA U LIGI ŠAMPIONA: Sve je na „večitima“!

Objavljeno: 13.08.21 u 17:10

Fudbaleri Partizana plasirali su se u narednu fazu kvalifikacija za Ligu konferencija, ali su u isto vreme Čukarički i Vojvodine doživeli potpune katastrofe od Hamarbija, odnos LASK-a.

Dva dana ranije Crvena zvezde je eliminisana od Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona i sada joj prestoji dvomeč protiv Kluža u borbi za Ligu Evrope. Ako se desi da ispadnu i od Rumuna, tim sa Marakane će direktno u Ligu konferencija.

Sa druge strane Partizan će u plej-ofu igrati protiv Santa Klare i poušati da se domogne grupne faze Lige konferencija. Ono što najviše zanima navijače u Srbije jeste i UEFA rang lista klubova, a Srbija je i dalje zauzima 12. mesto  sa 26.125 poena uprkos porazu tri srpska tima. Iza nas je Belgija sa 25.700, dok je na 15. mestu Švajcarska sa 23.925.

Podsećanja radi 15. mesto garantuje dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona od 2023/2024, kao i jednog predstavnika u Ligi Evrope. Za sada stojimo dobro i sada je sve na “večitim rivalima”.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter