0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPROT

VELIKI DAN ZA CRVENO-BELE! HOTSPORT ANALIZA: Evo gde i kada možete gledati utakmicu Šerif – Crvena zvezda (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.08.21 u 11:10

Utakmica je na programu od 19:00 časova.

Šerif će u utorak, na svom stadionu ugostiti Crvenu zvezdu, u okviru revanš meča 3. kola kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi. Prethodnog utorka odigran je prvi okršaj.

Meč u glavnom gradu Srbije je  ujedno i prvi međusobni duel aktuelnih šampiona Srbije i Moldavije. Utakmica na stadionu ‘Rajko Mitić’ je završena rezultatom 1:1. Nema sumnje da je ekipa iz Moldavije pokazala kvalitet i uspela da ostvari dobar rezultat pred revanš, ali izabranici Dejana Stankovića se i dalje nalaze u ulozi favorita.

Pristalice crveno-belih, kao i svi ljubitelji fudbala, imaće priliku da meč gledaju na malim ekranima. Duel će iz Tiraspolja prenositi RTS i TV Arena Sport.

Pobednik ovog meča će u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona odmeriti snage sa boljim iz duela Legija Varšava – Dinamo Zagreb. Prva utakmica u glavnom gradu Hrvatske je završena identičnim rezultatom kao i meč u Beogradu.

Pobednik današnjeg susreta će obezbediti direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope, bez obzira na ishod dvomeča u plej-ofu. Pored zagarantovanog učešča u prestižnom takmičenju, trijumf vredi 5.000.000 evra.

Crvena zvezda i Šerif nisu ukrštali koplja sve do prethodne nedelje. Bez obzira na to što nije bilo međusobnih duela, dosta toga spaja današnje rivale. Tokom prethodnih sezona, veliki broj fudbalera je nosio dres oba kluba.

Bivši kapiten Zvezde, Vujadin Savić, na ‘Maraknu’ je stigao direktno iz Moldavije. Iskusni defanzivac je proveo dve sezone u Tiraspolju. Savić nije jedini član generacije Vladana Milojevića, koji je igrao za Šerif.

FOTO: STARSPORT

Sadašnji golgeter Karagumruka, Aleksandar Pešić, nosio je dres ekipe iz Moldavije u periodu od 2010. do 2013. godine. Povremeni reprezentativac Srbije je ostao u lepom sećanju navijačima Šerifa, jer je postigao 25 golova u žutom dresu.

FOTO: STARSPORT

Brazilac Rikardinjo nije uspeo da se nametne u crveno-belom dresu, a kratko se i zadržao u glavnom gradu Srbije. Ipak, iskusni ofanzivac je jedan od najboljih stranaca koje je Šerif imao u svojim redovima. Sjajni tehničar je u Moldaviji pružao najbolje partije u karijeri i upravo je to bila preporuka za dolazak u Beograd.

FOTO: STARSPORT

Jedan od nekadašnjih igrača Crvene zvezde je krenuo u suprotnom smeru. Miljenik pristalica crveno-belih, Brazilac Kadu je iz Beograda prešao u Tiraspolj. Iskusni vezista je zabeležio 104 nastupa u dresu ekipe sa stadiona ‘Rajko Mitić’. U tom periodu je postigao 25 pogodaka, a ubrzo se nametnuo i u Moldaviji. Brazilac je sa Šerifom osvajao trofeje u domaćim takmičenjima, a nastupao je i u Ligi Evrope.

FOTO: STARSPORT

Glavni arbitar meča biće Nemac Feliks Cvajer, a pomagaće mu Rafael Foltin i Štefan Lup. Utakmica se igra na stadionu ‘Šerif’, za čiju izgradnju je potrešeno 170 miliona evra, sada već davne 2002. godine.

Izabranici Dejana Stankovića su ove godine kvalifiakcije startovali od drugog kola. Zvezda je u drugoj rundi odmerila snage sa Kairatom. Tim iz Kazahstana je na svom terenu slavio rezultatom 2:1, a crveno-beli su u Beogradu deklasirali rivala sa 5:1.

Šerif je morao da krene od prve runde. Izabranici trenera Verniduba su prvo igrali protiv ekipe Teuta iz Albanije i ubedljivo su slavili ukupnim rezultatom 5:0. Nije se ekipa iz Tiraspolja namučila ni u drugom kolu. Šerif je savladao Alaškert iz Jermenije sa 0:1 i 3:1.

Obe ekipe su aktuelni šampioni u svojim državama. Šerif je osvojio čak 19 titula u prethodnih 30 godina.

Ekipa koju sa klupe predvodi Jurij Vernidub se trenutno nalazi na 5. poziciji u nacionalnom šampionatu, ali imaju dve utakmice manje u odnosu na prvoplasirani Milsami. Šerif je u subotu deklasirao gradskog rivala Dinamo-Auto, rezultatom 7:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Izabranici Dejana Stankovića su zabeležili tri pobede i jedan remi od starta Superlige Srbije. Zvezda se nalazi na 3. poziciji sa dva boda manje od Partizana i TSC-a. Crveno-beli su za vikend bili bolji od Napretka iz Kruševca. Meč u Beogradu je završen rezultatom 1:0.Jedini pogodak na meču delo je Milana Gajića.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter