0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Instagram/dallasmoore14

KO JE NOVO POJAČANJE PARTIZANA: Jednom je ubacio 55 poena, a trenirao ga je i legendarni američki trener! (VIDEO)

Objavljeno: 24.07.21 u 17:10

Biće to odlično pojačanje.

Dvadesetšestogodišnji Dalas Mur je peto pojačanje Partizana. Američki košarkaš igra na poziciji plejmejkera, odlikuje ga sjajan šut, a sa crno-belima je potpisao jednogodišnji ugovor.

Mur je svoju karijeru gradio na koledžu Severna Florida na kome je prosečno beležio 16.3 poena i 2.7 asistencija. Pošto nije izabran na draftu 2017. godine, odlučio se da profesionalnu košarku prvi put zaigra u Italiji. Dobre partije u Pezaru odvele su ga do Hapoela iz Tel Aviva, gde je prosečno postizao 13 poena.

foto: KK Partizan

Tamo ga je primetio legendarni američki trener Leri Braun, koji ga je vratio u Italiju, ovog puta u ekipu Torina. Mur je opravdao očekivanja, pa je naredne godine otišao u francuski Nanter. Amerikanac je pružao neverovatne šuterske partije, a verovatno dva najbolja meča odigrao je protiv Cedevita Olimpije, kada je ubacio 25, odnosno 22 poena. Sezonu u Evrokupu je završio sa čak 47% uspešnosti iza linije 6.75.

Put ga je zatim odveo u Kinu u ekipu Gvangdžoa, gde je na 55 utakmica beležio 26.3 poena uz 5.6 asistencija po meču. Činjenicu da naredne sezone u Kini neće biti stranaca, prvi je iskoristio Partizan, pa je potpisao jednog izvanrednog igrača. U dresu Gvagdžoa, Mur je u više navrata ubacivao preko 50 poena, gde je pokazao o kakvom je skoreru reč.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter