0
Košarka

FOTO: FIBA

NADAMO SE DA MI NEĆEMO KRENUTI OVIM STOPAMA: Hrvati ponovo žele strance u reprezentaciji!?

Objavljeno: 17.07.21 u 22:21

Ni to im nije donelo rezultat.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske se kao ni selekcija Srbije, neće naći na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju. Oni nisu uspeli da osvoje kvalifikacioni turnir u Splitu, gde je Nemačka izborila kartu za najvažniju sportsku manifestaciju. Nakon novog neuspeha, selektor Hrvatske Veljko Mršić istakao je da zbog nedostatka kvalitetnih opcija, Savez razmatra da angažuje igrače koji imaju neko hrvatsko poreklo, a do sada nisu igrali za reprezentaciju.

Tražimo igrače koji imaju nekakve veze sa Hrvatskom. Nekog od roditelja, babu ili dedu, da su rođeni ovde, da su možda poreklom iz Hrvatske ili da im je supruga Hrvatica, počeo je Mršić.

Potom je istakao da postoje čak i neki NBA igrači koji zadovoljavaju ove uslove, ali i oni koji su se kod reprezentativaca raspitivali za pasoše. Mršić je dodao i da je dvojici jedan od roditelja Hrvat, pa se nada pozitivnom ishodu pregovora.

Već se nekoliko NBA igrača raspitivalo za hrvatski pasoš kod naših reprezentativaca. Postoje dvojica NBA igrača kojima je jedan od roditelja Hrvat, igraju na pozicijama dva i tri i zanimljivi su nam. Problematična je pozicija plejmejkera, videćemo šta je dostupno, zaključio je Veljko Mršić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter