0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ASMIR KAJEVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Čukarički na svaku utakmicu gleda ozbiljno i ekipa uvek želi pobedu’

Objavljeno: 05.07.21 u 21:42

‘Nadam se da će Slovenija doneti nešto sunčano na individualnom, ali i na kolektivnom planu cele ekipe.’

Bliži se završetak pripremnog perioda i start takmičarske sezone. Čukarički će u narednom periodu nastupati na tri fronta. Ekipu sa Banovog brda prvo očekuje ligaški duel sa Voždovcem, a zatim na red dolazi Sumgait u okviru kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu Lige konferencija.

Izabranici Dušana Đorđevića su na četiri odigrana meča ostvarili maksimalan učinak, a u sredu ih očekuje poslednja pripremna utakmica u Sloveniji. Za HotSport je govorio Asmir Kajević i  jedan od lidera Brđana je izneo svoje utiske sa dosadašnjeg dela priprema.

Ekipa se 11 dana  nalazi na pripremama u Sloveniji. Da li ste već spremni za start sezone i nove izazove?

AK: Prvi put sam na Bledu! U Sloveniji već 11 dana radimo ozbiljno. Konstantno radimo, kako na tehničkom, tako i na taktičkom planu. Raduje informacija da za sada nema povređenih igrača, što je jako važno. Želimo da u svim takmičenjima startujemo na kvalitetan i adekvatan način. Uslovi su odlični! Imam samo reči hvale za terene, hotel, a i vreme nas je poslužilo. Odigrali smo četiri utakmice do sada i smatram da ćemo biti spremni za sve ono što nas očekuje u nastavku sezone.

Tokom razgovora si istakao da si imao loš osećaj na startu prethodnih priprema u Turskoj. Onda je usledila teška povreda… Sada si raspoložen i na terenu, a i van njega. Da li to nagoveštava dobre partije i rezultate?

AK: Upravo tako… Nekako se u vazduhu moglo osetiti da se nešto neće završiti kako treba, makar na mom ličnom planu. Poslednji dan na pripremama u Turskoj sam na utakmici protiv Sočija doživeo prelom ključne kosti. Jednostavno, imao sam loš osećaj na startu pripremnog perioda. Posle kiše uvek dođe sunce. Možemo reći da te zimske pripreme upravo predstavljaju kišu, a sada je vreme za sunce. Nadam se da će Slovenija doneti nešto sunčano na individualnom, ali i na kolektivnom planu cele ekipe.

Na četiri odigrane utakmice ste ostvarili maksimalan učinak. Iz klubova često ističu da rezultat na pripremnim mečevima nije u prvom planu, da li je to slučaj i kada je u pitanju Čukarički?

AK: Možda to u drugim klubovima nije važno. Često tu rečenicu koriste kao frazu, ili izgovor. Kod nas u klubu nije tako. Zahteva se da se svaka utakmica shvati takmičarski i  uvek želimo trijumf. Sa takvim razmišljanjem startujemo svaku utakmicu i može se reći da se isplatilo.

FOTO: HOTSPORT

Koja od četiri odigrane utakmice je za tebe bila najzahtevnija?

AK: Rekao bih da je to meč sa Arsenalom iz Tule. Rusi su izgledali dosta ozbiljno u prvom poluvremenu u odnosu na Radomlje, Jadran i na Olimpiju. Oni su kompaktni, čvrsti i organizovani. Rade po udžbeniku i imaju odličan prelaz iz defanzive u tranziciju. Prvo poluvreme sam gledao sa klupe i bilo mi je lakše da zapazim neke detalje. Moram istaći da su i neki njihovi važni igrači bili povređeni. To sam saznao od Gorana Čaušića koji igra za njih. Arsenal je po mom mišljenju, makar u prvih 45 minuta izgledao kao jedna ozbiljna ekipa.

U sredu vas očekuje generalna proba pred start sezone. Utakmica se igra na Bledu, a protivnik je Ašdod iz Izraela. 

AK: Mislim da će oni biti najteži protivnik. Takođe nastupaju u kvalifikacijama za odlazak u Ligu konferencija i mislim da će biti prava provera za utakmice protiv tima iz Azerbejdžana. Nisam imao vremena da ispratim njihove treninge, bez obzira što boravimo u istom hotelu.

Kajević je tokom karijere imao zanimljiv sportski put, a domaća javnost ga je upoznala u dresu BSK-a iz Borče.

AK: Tako je! Došao sam u Borču zajedno sa Savićem i Grdinićem. Stigli smo kod trenera Kaplanovića koji je predvodio omladince. U trenutku kada je Kaplanović postao šef stručnog štaba prvog tima, tada je i nas ‘povukao’ sa sobom. Neko je u timu ostao manje, neko duže. Bile su to lepe četiri godine za mena. Nakon odlaska iz BSK-a sam krenuo u Švajcarsku. Potpisao sam za Cirih i tamo sam nastupao tri i po godine. Kasnije je usledila i epizoda od šest meseci u Rijeci. Bio sam član generacije koja je osvojila duplu krunu.

FOTO: FK Čukarički

  Asmir se prisetio zanimljive priče iz perioda kada je nosio dres Rijeke.

AK: Tokom karijere je bilo mnogo zanimljivih situacija. U Rijeci je zaposlen čuveni ekonom Gaši, on je ikona kluba. Veliki broj anegdota je vezan za njega. Često smo znali da kao ekipa sakupimo novac, koji bi dali njemu za organizaciju neke zabave. Održana je večera u klubu kojoj su prisustvovali stručni štab i fudbaleri. Na kraju svih okupljanja naš ekonom je uvek u centru pažnje. Moj saigrač Ristovski je otišao do svog automobila. Namerno je rukama pokupio gar i rđu sa auspuha, a onda je usledilo pravi šou. Igrači su međusobno zabavljali jedni druge i iz igre je ispadao onaj ko se prvi nasmeje. Finalni par su činili upravo Ristovski i naš ekonom. Moj veliki prijatelj mu je celo lice isprljao garom i nije dugo bio ozbiljan. Usledio je smeh i ekonom je trijumfovao. Gaši je tek nakon pobede u igri ukapirao šta mu se desilo. To je samo jedna od mnogobrojnih zanimljivih priča. Neke bih voleo da sačuvam za nas.

U toku je Evropsko prvenstvo. Ko je tvoj favorit za osvajanje trofeja?

AK: Nedavno sam pričao sa gospodinom Kovandžićem sa SOS kanala i prognozirao sam da će Španija osvojiti turnir. Gledao sam i ostale ekipe i rekao bih da Englezi odlično izgledaju na terenu. U dobroj su formi i mislim da izabranici trenera Sautgejta imaju svoje šanse.

Da li postoji igrač sa Evropskog prvenstva sa kojim bi voleo da igraš u tandemu?

AK: Lorenco Insinje! On je majstor! Ne morate da pričate, ali se odlično razumete na terenu. Veljko Birmančević liči na njega. Mislim da bi se odlično snalazili u istom timu – zaključio je Asmir Kajević u razgovoru za HotSport.

FOTO: FK Čukarički

 

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter