0
Fudbal

Foto: Twitter screenshot

DERBI PRIPAO ITALIJANIMA: Insinje i družina poslali Belgiju kući!

Objavljeno: 02.07.21 u 23:10

Italija slavila u derbiju i plasirala se u polufinalu.

Odličan meč su odigrali Italijani i zasluženo slavili protiv reprezentacije Belgije rezultatom 2:1 (2:1). Italija je slavila golovima Barele i Insinjea, dok je gol za Belgiju postigao Lukaku sa bele tačke. Oni će u polufinalu igrati protiv Španije koja je danas savladala ekipu Švajcarske.

Meč je počeo sa mnogo inteziteta, i obe ekipe su imale svoje prilike. Italija je došla do prednosti preko Bonućija nakon sjajnog centaršuta Insinjea, ali je pogodak poništen zbog ofsajda štopera.

Ipak, to ih nije omelo te su nastavili da napadaju i poveli preko Barele koji je odlično šutirao nakon asistencije Marka Veratija. Na krilima dobre igre nastavili su Italijani da dominiraju, dok je Belgija svoje prilike čekala iz kontranapada.

Jedna mala konfuzija u odbrani Belgije je napravila pravu pometnju. Oni su ostavili previše prostora Lorencu Insinjeu koji je sjajnom solo akcijom izbacio dva igrača i šutirao sa oko 18 metara i postigao prelep pogodak.

Činilo se da Italijani drže sve u svojim rukama, ali samo par minuta nakon gola Insinjea Belgija dobija penal nakon faula Di Lorenca nad Dokuom. Romelo Lukaku je odgovornost preuzeo na sebe i savladao Donarumu.

U drugom poluvremenu videli smo znatno manje prilika u odnosu na prvo. Italijani su čuvali rezultat i branili se.Najbolju priliku za Belgiju imao je Lukaku kada je kombinovao sa De Brujneom, ali je pogodio Spinacolu i tako propustio odličnui priliku.

Leonardo Spinacola je morao da napusti meč zbog povrede što će biti veliki hendikep za Italiju u polufinalu. Na samom kraju je Belgija krenula na sve ili ništa ali nisu uspeli da dođu do gola vrednog produžetaka.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter