0
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

SRPSKA LIGA ‘ISTOK’: Timok u baražu za Prvu ligu Srbije!

Objavljeno: 31.05.21 u 21:20

Kolo pre kraja, Timok 1919 iz Zaječara obezbedio je titulu prvaka Srpske lige ‘Istok’ pa će kroz baraž pokušati da se domogne Prve lige Srbije.

U 37. kolu igranom protekle nedelje ‘plavi labudovi’ konačno su prekinuli post koji je trajao čak pet kola i zabeležili minimalnu pobedu protiv Dunava kojom su i formalno overili titulu prvaka.

Zaječarcima je na ruku išao poraz Budućnosti iz Popovca od 1:0 na gostovanju kod Jedinstva iz Paraćina te lider zadnje kolo i gostovanje u Vlasotincu očekuje sa nedostižna četiri boda viška.

Derbi susret u Paraćinu doneo je mnogo tenzija, gosti iz Popovca dva puta su pretili povlačenjem ekipe sa terena nezadovoljni deljenjem pravde,na kraju radovali su se domaći jer su minimalnim trijumfom i definitivno obezbedili opstanak.

Gotovo neverovatno zvuči podatak da će se, u skladu s Propozicijama takmičenja, iz Srpske lige ‘Istok’ u niži rang preseliti 12, a ukoliko Timok 1919 ne prodje baraž, cak 13 klubova. Bio je to razlog da na mnogim terenima bude pregršt uzbudjenja i neizvesnosti. Još jedan od takvih bio je duel u Trgovistu gde je Pčinja teškom mukom savladala OFK Sindjelić iz Niša rezultatom 2:1 i praktično ga ‘izbacila’ u niži rang, odnosno Zonu ‘Centar’. Slično je prošao još jedan niški klub, renomirani Car Konstantin poražen je na gostovanju kod davno otpisanog Radana takodje rezultatom 2:1 pa se, posle dugo godina, i on seli u niži rang.

Poslednje kolo resiće još samo dilemu oko borbe za sedmo mesto koje garantuje opstanak, a kandidati su Rembas, Timočanin i SFS Borac.

Srpska liga ‘Istok’, 37. kolo – rezultati

Župa – Vlasina 0:1

Radan – Car Konstantin 2:1

Timočanin – SFK Morava 6:0

Mladost – OFK Topličanin 0:0

Jedinstvo (P) – Budućnost (P) 1:0

Kablovi – SFS Borac 1:4

Trstenik – Radnički (Se) 1:0

Pčinja – OFK Sinđelić 2:1

Timok 1919 – Dunav 1:0

Rembas – Moravac Orion

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter