0
ATP

FOTO: Youtube/Screenshot

‘RAZMISLIĆU DA LI ĆU IĆI NA OLIMPIJSKE IGRE’: Novak šokirao navijače poslednjom izjavom, sve zavisi od jednog uslova

Objavljeno: 31.05.21 u 21:46

Najbolji svetski teniser sutra će započeti učešće na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Pred meč prvog kola Rolan Garosa, srpski teniser je razgovarao s predstavnicima medija, a između ostaalo se prisetio meča sa Rodžerom Federerom i poraza 2011. godine.

– Bilo je to pre deset godina, veoma dug period. Ali da, naravno da se sećam tog poraza. Prekinut je niz od 43 vezane pobede. Međutim, odigrao je fantastičan meč. Za mene je to bilo razočaravajuće, ali smo do poslednjeg poena gurali jedan drugog. To je bio epski meč, koji će se dugo pamtiti, rekao je Đoković.

Na ovogodišnjem Rolan Garosu mečevi se igraju i u večernjem terminu, kao što će biti slučaj sutra uveče, kada se prvi reket sveta nađe na terenu.

– Meni lično odgvoraju večernji mečevi. Imam dobar skor u takvim uslovima. Jedino mi je žao što neće biti publike, zbog policijskog časa. Nadam se pobedi i da ću u narednoj rundi imati susret sa publikom.

FOTO: Serbia open

Novak bi mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom i pre finala jer su na istoj strani žreba, tačnije, stepenicu pre njega.

– Znate da će Nadal dati najbolje od sebe na svakoj podlozi. Posebno na šljaci. Činjenica da je dobio poslednjih četiri ili pet duela na šljaci govori i to da moj nivo tenisa nije bio najviši. Ali poslednje finale u Rimu daje mi dobar osećaj pred potencijalni okršaj, poručio je Srbin.

Za kraj postavljeno mu je pitanje u vezi učešća na Olimpijskim igrama.

– Za sada planiram da učestvujem. Čuo sam da će biti publike, nekih 20, 30 posto kapaciteta. Ukoliko pak ne bude dozvoljeno prisustvo publike razmisliću da li ću učestvovati, zaključio je Đoković.

Đoković prvi meč na Rolan Garosu igra sutra od 21 sat, a prvi rival mu je Amerikanac Tenis Sandgren.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter