0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

‘SAMO BEZ PLAKANJA, FOLIRANJA I LAGANJA’: Poznati stručnjak očitao bukvicu ‘večitima’ pred finale Kupa!

Objavljeno: 25.05.21 u 11:31

Danas od 19 časova, na programu je finale Kupa Srbije, gde će se sastati fudbaleri Crvene zvezde i Partizana.

Ekipa koju predvodi Dejan Stanković imaće priliku da osvoji duplu krunu, dok će Partizan pokušati sa utešnim trofejom da spasi sezonu.

Nekadašnji trener Crvene zvezde Milorad Kosanović dao je svoje predviđanje pred večerašnji duel.

Voleo bih da gledamo nešto što nalikuje fudbalu, a ne kao u minulom derbiju guranja, udaranja, laktanja, plakanja, foliranja, laganja… Kompletni su i jedni i drugi, što obećava – rekao je Kosanović za ‘Sportski Žurnal’.

Iskusni stručnjak smatra da će Partizan svoju šansu tražiti iz kontri.

– Zato što nema Ivanića, Bena i Kataija. Otuda čvrsto, snažno i direktno igra u dubinu, tražeći pas iza leđa odbrane, čeka prekide i vreba prilike iz kontri. Istovetno će i bez Asana, doduše, mnogo teže i sporije. Efikasan je bio, rivalima pravio probleme od centra do gola. Mogao bi da pobegne Marković. E, sad, ukoliko bi Zvezda zatvorila direktnu igru teško bi kroz posed uradio nešto značajnije u poslednjoj trećini terena.

PROČITAJTE JOŠ: OGROMNA MOTIVACIJA ZA CRVENO-BELE: Ukoliko Zvezda osvoji ‘duplu krunu’, izabranike Dejana Stankovića očekuje ‘debela’ nagrada!

Kosanović zna koje su mane i Zvezde i Partizana.

– Zvezda nema brzinu da bi igrala na kontranapade, već kroz posed lopte i kombinacije u poslednjih 30 metara. Ako je, recimo, Partizan pusti na 40 metara od gola biće u grdnom problemu. Prosto je nemoguće zaustaviti Zvezdu u tome i doći će „gore“, problem će biti u vraćanjima i permenentnim izlascima napolje. Sa te strane biće interesantno gledati kako će Zvezda da zatrvara leđa, moraće Borjan da igra korektora – podvukao je Kosanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter