0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

PORTUGALCI ŽELE ZVEZDINOG ŠTOPERA: Problem je visoka cena!

Objavljeno: 23.05.21 u 20:54

Da li će Zvezda dobiti zadovoljavajuću ponudu?

Srđan Babić je prošlog leta otišao u Familikao na pozajmicu sa pravom otkupa ugovora. Dogovoreno je da se klub izjasni do 15. maja da li želi da otkupi Babića. Odlično partije je pružao srpski reprezentativac u dresu portugalskog tima, a otkupna cena glasi koju je Zvezda odredila glasi 1.100.000 eura.

On je od početka dobio mesto u startnoj postavi i odigrao 27 mečeva u prvenstvu, propustio šest mečeva zbog povrede i bio igrač sa najviše odigranih minuta u timu. Familikao se nije oglasio do dogovorenog roka, čekali su kraj sezone da bi tada odlučili o statusu Babića.

Portugalski list Abola piše da oni žele da zadrže srpskog štopera,ali da im je otkupna klauzula previsoka. Oni će u narednim danima pregovarati sa crveno-belima oko cene visokog štopera. Zvezda ne mora odmah da spušta cenu koju je odredila za Babića već može da pokuša da uđe u pregovore sa još nekim klubom jer je ostavio odličan utisak u prvenstvu.

Familikao je u poslednjih nekoliko godina zabeležio odlične rezultate, služe kao mesto za razvoj mladih i perspektivnih fudbalera, a imali si i sedmocifrena pojačanja. Za mladog urugvajskog vezistu Manuela Ugartea su prošle zime platili 3.000.000 evra. Iz B tima Vulverhmeptona su pre dve godine za 1.300.000 evra doveli Pedra Gonsalveša i zaradili četiri puta na njenu prodavši ga u Sporting iz Lisabona, a on je Sportingu doneo titulu kao najbolji pojedinac. Slično pokušavaju i sa Babićem, a videćemo u narednom peridou da li će do zvaničnog transfera da dođe.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter