0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SAMO JEDAN POZIV JE BIO DOVOLJAN: Falko otrkio kako je došao u Crvenu zvezdu, pa Stankovića uporedio sa Murinjom!

Objavljeno: 21.05.21 u 14:32

Filipo Falko pričao o Dejanu Stankoviću, i o tome kako je stigao na ‘Marakanu’.

Ovaj italijanski vezista je u Ljutice Bogdana došao prošle zime kao veliko pojačanje, a sada je otkrio kako je stigao u redove srpskog šampiona.

Italijan ističe da se nije premišljao dugo oko toga da li će doći u Crvenu zvezdu, i kako kaže, jedan poziv Dejana Stankovića je bio dovoljan.

– Nije mi trebalo puno vremena da izaberem. Činjenica da vas želi veliki klub poput Crvene zvezde je dovoljan znak poverenja. U Italiji je bilo nekih priča o Parmi i Sasuolu ali samo kao pozajmice. Sa druge strane, Zvezdini direktori su bili odlučni, a telefonski poziv Dejana Stanakovića mi je odagnao sve nedoumice. Objasnio mi je ceo projekat, kako će ekipa igrati i zašto me želi. Osetio sam jake emocije i ponos – rekao je Falko i dodao:

– Dolazak u najuspešniji srpski klub me čini jako ponosnim. Pre svega jer sam podneo mnoge žrtve da bih došao ovde. Ne poričem da je bilo teških trenutaka u kojima sam pomislio da neću uspeti, ali ovo je na kraju nagrada za to što se nikad ne predajem. Došao sam u Beogradu u januaru. I odmah sam se osećao sjajno. Grad je prelep a navijači jako strastevni i nenametljivi. Zaustave me na ulici, pitaju za fotografiju i čine sve da se osećam vaćnim. Osvojili smo titulu i imali dobar rezultat u Ligi Evrope. Sada imamo šansu da osvojimo duplu krunu što se nije desilo 15 godina. Bio bi to istorijski podvig.

I dalje se nije potpuno navikao.

– Jezik mi ostaje velika prepreka. Na početku su Stanković i njegov stručni štab su bili od velike pomoći jer govore italijanski. Takođe, oduvek ću biti zahvalan Dijegu Falćineliju koji je ovde došao nekoliko meseci pre mene i mnogo mi pomogao da se uklopim. Inače, ovde svi govore engleski, pa usput učim i taj jezik. Imao sam i problema sa koronavirusom jer sam u jednom periodu morao da mirujem kako bih se kasnije vratio u pravu kondiciju.

Falko je Stankovića uporedio sa legendarnim Žozeom Murinjom.

– Trener mi mnogo pomaže. On ima evropski mentalitet. Upijao je od Murinja i često podseća na njega. Velika je karijera pred njim. Ubeđen sam u to. Napravio je tim koji igra odličan fudbal i oslanja se na tehničke kvalitete igrača. Za mene je to jako bitno. Kada imam loptu u nogama, onda mogu da se zabavljam. Ako to nije slučaj, onda ne mogu da dam sve najbolje od sebe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter