0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

SUPERLIGA SRBIJE: Čukarički i TSC pobedama završili sezonu, Mačva se na lep način oprostila od elite!

Objavljeno: 18.05.21 u 17:53

Odigrane su prve tri utakmice, poslednjeg, 38. kola Superlige Srbije.

Na spuštanju zavese na ovu sezonu, fudbaleri Čukaričkog suu upisali 22. prvenstvenu pobedu, u meču koji nije imao rezultatski značaj, protiv Radnika iz Surdulice – 2:1.

Izabranici Dušana Đorđevića su nakonda dva vezana poraza slavili na svom terenu, a veći deo posla su obavili u prvom poluvremnu. Belo-crnima su bila potrebna tri minuta kako bi stigli do dva gola prednosti. Prvo je mrežu u 33. minutu zatreseo 19-godišnji napadač Jovan Lukić, da bi samo tri minuta kasnije svoj prvi gol ove sezone, nakon 27 nastupa upisao i Danilo Pantić. Dobru igru prikazali su i jedni i drugi na Banovom brdu, a nadu gostima dao je Spasić u 72. minutu, koji je postigao gol za Surduličane nakon dva meča bez pogodaka. Ipak, ekipa Slavoljuba Đorđevića nije uspela da s bodom u džepu završi sezonu.

Tri boda za kraj je upisao i TSC, koji je na svom terenu s 2:1 savladao Inđiju, koja se tako porazom oprostila od Superlige, jer će naredne sezone biti deo drugog ranga. Ekipa Mladena Krstajića je povela u 17. minutu golom Banjca, da bi u 34. izjednačio Dimitrov. Novo vođstvo domaćinu je doneo golom s penala Nenad Lukić, u 58. minutu. Napadaču TSC-a je ovo 18. gol u sezoni, kojim se izjednačio na drugom mestu liste strelaca s Takumom Asanom, dok je na prvoj poziciji s 25 golova Milan Makarić, koji na poslednje tri utakmice nije uspeo da zatrese mrežu.

Među timovima koji su se danas oprostili od Superlige su i Mačva i Zlatibor, a njihov međusobni okršaj okončan je minimalnom pobedom domaćina . Iako je Zlatibor imao inicijativu u drugom poluvremenu, do pogotka vrednog tri boda Šapčane je vodio Dilan Ortiz koji je svoj sedmi gol u sezoni postigao u 77. minutu. Inače, jedan veoma emotivan detalj obeležio je završnicu ove utakmice, kada je kapiten Mačve Filip Pejović napustio teren i time se oprostio od kluba i saigrača, jer je ovo bila poslednja sezona 38-godišnjeg defanzivca.

Superliga Srbije, 38. kolo

Utorak

Čukarički – Radnik 2:1 (2:0)

(Lukić 33, Pantić 36 – Spasić 73)

Mačva – Zlatibor 1:0 (0:0)

(Ortiz 78)

TSC – Inđija 2:1 (1:1)

(Banjac 17, Lukić 58)

18.05 Mladost – Partizan

Sreda

16.00 Crvena zvezda – Metalac

18.30 Novi Pazar – Napredak

18.30 Proleter – Vojvodina

18.30 Radnički – Bačka

18.30 Spartak – Rad

18.30 Voždovac – Javor

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter