1
Evropske lige

FOTO: Twitter screenshot

JUVENTUSU PRETI IZBACIVANJE IZ SERIJE A! Italijani uveli pravilo ‘anti Superliga’

Objavljeno: 26.04.21 u 17:30

Superliga Evrope nije zaživela, ali u Italiji ništa ne prepuštaju slučaju i uvođenjem novog pravila osujetili su bilo kakve ideje tamošnjih klubova da igraju takmičenja koja nisu pod okriljem UEFA.

Naime, FS Italije je uveo ‘anti-Superliga’ pravilo po kom će ekipa koja bude uz to takmičenje biti izbačena iz Serije A.

Pravilo će važiti od nove sezone i i te kako utiče na Juventus koji se još zvanično nije ‘iščlanio’ iz Superlige.

– Kada je u pitanju ‘anti-Superliga’ pravilo, reč je o tome da će oni timovi koji žele da učestvuju u takmičenjima koje ne odobravaju UEFA i FIFA izgubiti članstvo u italijanskom prvenstvu. Za sada ne znamo ko je istupio, a ko ostao u Superligi. Međutim, ovo pravilo će biti u postupku licenciranja za naredno prvenstvo. Ako neko želi da igra privatnu ligu, onda neće moći da igra nacionalnu – izjavio je predsednik FS Italije Gabrijele Gravina.

Podsetimo, Milan i Inter su istupili iz Superlige dan posle odluke engleskih klubova da učine isto, dok Juventus, uz Barselonu i Real, i dalje veruje u projekat.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

2
0

1 Komentara

  1. Baš će tebe da pitaju. Pa Sud je već presudio da to što tvrdiš gavina, ili kako se već zoveš je PROTIVzakonito. Kupuješ poene zato što niko i ne zna za tebe. ❤️❤️❤️

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter