1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

NEVEROVATNE BROJKE: Zvezdin niz nepobedivosti na koti 70!

Objavljeno: 21.03.21 u 14:30

Fudbaleri Crvene zvezde su jučerašnjom pobedom nad Mladosti ostvarili 70. utakmicu bez poraza u nizu na svom terenu u domaćem šampionatu i još jednom potvrdili da je Marakana neosvojiva tvrđava.

Uprkos pandemiji korona virusa i tome što se utakmice igraju bez prisustva publike, rivali u domaćem šampionatu jednostavno nemaju rešenje za Zvezdu kada je domaćin. U prolećnom delu sezone crveno-beli su odigrali četiri utakmice kod kuće i osvojili 12 bodova uz gol-razliku 14:1, a rivali su bili Proleter, Čukarički, Mačva i Mladost.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Niz bez poraza na Marakani je započet 30. aprila 2017. godine pobedom nad Vojvodinom rezultatom 2:0. Za crveno-bele tada su golove postigli Gelor Kanga iz jedanaesterca i Srđan Plavšić. U seriji koja još uvek traje, fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su 65 pobeda i samo pet remija uz gol razliku 203:29. U aktulenom nizu Crvena zvezda nije primila gol na Marakani na čak 42 meča, a zanimljiva činjenica je da nijedan klub nije uspeo da postigne više od dva pogotka protiv Zvezde.

Crveno-beli igraju besprekorno ove sezone u Superligi Srbije i sa 80 osvojenih bodova nalazi se na prvom mestu nacionalnog šampionata i polako koračaju ka četvrtoj uzastopnoj tituli. Izabranici Dejana Stankovića su ostvarili 26 pobeda i dva remija, uz gol razliku 78:12.

Poslednju utakmicu u šampionatu odigrali su na stadionu ,,Rajko Mitić“ protiv Mladosti iz Lučana, gde su ubedljivo slavili sa 4:1. Golove na tom susretu postigli su Nemanja Milunović, Gelor Kanga, Milan Pavkov i Veljko Nikolić. Trijumfom protiv ekipe iz Lučana, Zvezda je vezala 16. uzastopnu pobedu u prvenstvu.

Najduži niz Crvene zvezde bez poraza kod kuće je 96 utakmica, a trajao je od 1998. do 2004. godine. Dobrom igrom u budućnosti, crveno-beli će biti u prilici da nadmaše i taj rekord i „napadnu“ Realov iz Madrida koji je iznosio 121 meč.

0
0
1 Komentara
  1. No warries, zna se ko moze i hoce da vas klepa! Na sledecem Derbiju u rupcagi ima da vas rasturimo na proste cinioce. Dosta je bilo horora!
    Do tada mediji da izmisle jos nesto od vase „nemoguce“ statistike,pa da to sve od jedared sameljemo!
    Partizan zauvek!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter