0
Domaći fudbal

FOTO: TSC/Facebook

NEMANJA TOMAŠEVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Zvali su me mnogi ali sam izabrao TSC, preko Zvezde sam stigao do reprezentacije!’

Objavljeno: 04.02.21 u 16:13

Rođeni Sarajlija vraća se u srpski fudbal, nako Crvene zvezde, Rada, Lokomotive i Smedereva, braniće boje i TSC-a.

Mladi levi bek, rođen 1999. godine u Istočnom Sarajevu, novo je pojačanje srpskog superligaša TSC-a. Nemanja Tomašević u Bačku Topolu stiže iz redova tuzlanske Slobode, čije boje je branio od leta 2020. godine. Prošao je omladinski pogon Crvene zvezde, a pored gore navedenih timova, nastupao je još i za Radip iz Beča, Rudad iz Velenja, kao i njegov prvi klub – Famos Vojkovići.

FOTO: TSC/Facebook

Odlično si igrao ove sezone u dresu Slobode iz Tuzle, zašto si se odlučio na promenu sredine i zašto baš TSC?

NT: Na početku neki moj lični plan je bio da na zimu ne idem nigdje. Po nekim procjenama, većina onih koji su pratili ligu smatralo me za najboljeg lijevog beka polusezone, a to je i dokumentovano kroz učešća u timovima kola, sezone i naravno da je bilo raznih poziva kako iz inostranstva tako i iz domaćih liga.. Međutim TSC je predstavio neki plan i projekat koji se meni svidio, zajedno sa svim ovim uslovima sigurno da je ovo idealno mjesto za napredak.

Svojevremeno si bio i u omladincima Zvezde, koga se iz tog perioda sećaš kao velikog talenta?

NT:  Bilo je to jako lijepo iskustvo. Zvezda je uticala dosta na moj razvojni put, uz pomoć nje sam nastupao i za mladje selekcije Srbije. Mnogo talentovana generacija, možda i jedna od najboljih, par njih je napravilo neke ozbiljne transfere, ne bih nikoga izdvajao.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Da li si pored TSC-a imao još neke ponude ove zime?

NT: Bilo je još opcija i ponuda.. Neke su bile iz inostranstva, neke iz naših domaćih liga. Međutim zajedno sa porodicom, odlučio sam da to bude TSC.

TSC i Sloboda su odigrali pripremni meč pre nekoliko dana, da li si tada ubedio čelnike TSC-a da te dovedu ili je ranije postignut dogovor?

NT: Znate kako, tu utakmicu nisam igrao. Pregovori su već bili u toku, par dana prije same utakmice.. 6-7 dana ako se ne varam. Bilo je teško ali klubovi su uspjeli da nađu zajednički jezik.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter