0
Evropske lige

FOTO: Twitter

DUŠAN TADIĆ JE ‘MOZAK’ AJAKSA! Kapiten ‘kopljanika’ ušao u drugom poluvremenu i golom i asistencijom doneo pobedu! (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.21 u 23:40

Fudbaleri Ajaksa savladali su Viljem II rezultatom 3:1 u poslednjem meču 19. kola holandske Eredivizije, koji je obeležio reprezentativac Srbije Dušan Tadić.

Trener Ajaksa Ten Hag promešao je sastav misleći da će njegovi fudbaleri mnogo lakše savladati pretposlednji tim na tabeli.

Međutim, posle nule na poluvremenu, morao je u igru da uvede Dušana Tadića, koji je pokrenuo ekipu.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Upravo je reprezentativac Srbije izveo korner u 51. minutu. Usledio je pravi glavomet u šesnaestercu gostiju, lopta je došla do Davija Klasena koji je bio okrenut leđima golu, ali je majstorski preko glave poslao loptu u mrežu.

Ništa manje lep nije bio ni izjednačujući pogodak Viljema u 62. minutu. Ne toliko atraktivan, ali je plod izvanredne kombinacije gostujućih igrača, koju je započeo i završio Grk Vangelis Pavlidis.

Vreme je polako prolazilo i Ajaksovi rivali pomislili su da bi lider mogao da kiksne. Izvršio je Ten Hag svih pet izmena i upravo je poslednja izazvala potrebnu promenu u napadu ‘kopljanika’.

Čim je ušao 18-godišnji Brajan Brobi, posle nepunog minuta, dobio je sjajnu loptu od Dušana Tadića i u 83. minutu ponovo doveo Ajaks u vođstvo – 2:1.

Konačan rezultat, četiri minut kasnije, postavio je upravo Tadić. Ovog puta mu se asistencijom revanširao mladi Brobi, a kapiten Ajaksa šmekerski je matirao golmana gostiju.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=INcGgSb8I-A

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter