1
Domaći fudbal
Filip Knežević u intervjuu za Hotsport

FOTO: HOTSPORT

FILIP KNEŽEVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Da mi je neko rekao da neću igrati za Real Madrid, pobio bih se sa njim’

Objavljeno: 27.01.21 u 19:55
Fudbaler Proletera, Filip Knežević, važi za jednog od iskusnijih u ekipi iz Novog Sada.

Napadač se nalazi sa ekipom Branka Žigića na pripremama u Antaliji. U razgovoru za HotSport Knežević je otkrio mnoge zanimljive detalje iz svoje karijere, uključujući i da li bi se vratio u Partizan, te kako se osećao kada je igrao za omladinsku reprezentaciju Srbije.

Kako ste zadovoljni prvim delom sezone? Da li je Proleter mogao bolje, a takođe i da li ste vi mogli više da postignete?
FK: Zadovoljan sam, ali smo obzirom na potencijal koji imamo mogli više. Prosuli smo jeftino neke bodove. Ja sam morao da dam mnogo više, kasno sam došao u klub, igrao sam polu spreman i to je razlog moje promenljive igre, kasnije i povrede koju sam imao.U nastavku sezone ću dati sve što
se od mene očekivalo. Obećavam!
Filip Kneźević i Viktor Živojinović na trenigu u Turskoj
FOTO: HotSport
 Kako ste zadovoljni dosadašnjim radom ekipe na pripremama i da li ste zadovoljni vašom trenutnom formom?
FK: Jako sam zadovoljan i sobom i ekipom. Radimo jako, premoreni smo, ali idemo preko granice.Igramo jake utakmice i pozitivni smo,rešeni u nameri da se spremimo, zdravi vratimo i nastavimo gde smo stali.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

 Mnogi smatraju Proleter za veoma prijatno iznenađenje do sad. Šta se može očekivati od Proletera u nastavku sezone, koji su neki krajnji ciljevi?
FK: Ko nije sa nama svakoga dana iznenađen je. Mi nismo, jer znamo šta imamo i šta možemo, za naše uslove imamo sve,brz svež tim,dobru atmosferu i upravu koja sve to prati na najbolji mogući način. Očekujte još brži i konkretniji Proleter. Cilj je mesto koje vodi u Evropu.
  Budućnost na profesionalnom planu?
FK: Ne razmišljam toliko o tome, razmišljam da budem zdrav i što spremniji pre početka sezone. U fudbalu dobiješ onoliko koliko daš, plus minus ali tu si. Zavisi od toga kako ću igrati do kraja sezone.Idealan scenario je da pomognem klubu da izbori Evropu, odem i uzmemo lovu i klub i ja. Jednog dana se vratim i popijem espreso na Slanoj bari sa prijateljima.
 Poznato je da se veliki partizanovac. Da li biste se vratili u Humsku ako bi se stvorili uslovi za to?
FK: Uvek! Partizan je moja neostvarena želja. Svojom ili krivicom nekog drugog,nikada nisam dobio pravu šansu u Humskoj 1. Svaki put kad prođem tom kaldrmom, srce zatreperi.
Filip Knežević na treningu
FOTO: HOTSPORT
Po vašem mišljenju najbolji igrač ili igrači trenutno u Superligi Srbije?
FK: Lazar Marković! Uvek ću to reći. Šta se dešava sa njim trenutno ne znam, možda je zasićen, ne znam…ali znam šta Lazar može!
  Kako bi opisali period koji ste proveli u Portugalu?
FK: Portugal je druga dimenzija. Otišao sam sa 74 kg a vratio se sa 82 kg mišića igrajući za B tim, samo povremeno za A. Ogromna je razlika u kvalitetu,brzini fudbala,količini trčanja…Mnogo teretane i jakih treninga. Trebali su mi meseci da se adaptiram na tempo tamo. U tom trenutku su igrale zvezde poput Nanija, Kvarežme, Telja, Taliske, Gaitana, Salvija, Džekson Martineza, Kasemira, Danila, velika imena…
Koji trener je u dosadašnjem delu karijere ostavio najjači utisak na Vas?
FK: Radio sam sa dosta trenera. U Portugalu sa Rui Vitorijom koji je kasnije vodio Benfiku dve godine. Stanojević je,u reprezentaciji do 19. godina,ostavio jak utisak na mene jer je jako do detalja fudbalski moderan. Kod nas Branko Žigić. Pre svega jer je jako inteligentan, korektan prema svima,posvećen i profesionalan sa smislom za humor kad je za to vreme,isto tako fudbalski moderan. Mlad je i mislim da će biti veliki trener.
Filip Knežević na treningu u Turskoj
U nekoliko navrata ste nosili dres omladinske reprezentacije. Kakav je osećaj igrati za nacionalni tim?
FK: Pomisliš da je ceo svet tvoj. Igrao sam za U19 i U21. Da mi je tada neko rekao da neću igrati u Real Madridu, pobio bih se sa njim.
Četiri igrača, domaća ili strana, koje bi vodili na mali fudbal?
FK: Ne igram mali fudbal. Imam druga interesovanja van profesionalnih obaveza. Ali ako moram da odgovorim… Marko Šćepovic, Vojkan Miljković (zvani Dibala), Dejan Babić i Dušan Ivanov. Naravno, pivo i konstruktivni razgovori posle termina – zaključio je Knežević za HotSport.
0
0

1 Komentara

  1. Lencuga sa mnogo talenta. Da je imao u svojoj psihi ugradjen odnos prema radu, tj. radne navike, mogao je biti fudbalercina. Ali, nije jedini koji nije dosegnuo do snova. Na zalost…..
    Ostaje mu da odigra solidno ostatak karijere u svom klubu, ipak je to ozbiljan i lukrativan posao i dobro ce mu doci da porazmisli sta ce raditi u zivotu. Naka fina kafanica ili restorancic, i to je to….!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter