0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DODELJENE NAGRADE: Ovo su najbolji iz Omladinske škole za 2020. godinu!

Objavljeno: 30.12.20 u 20:15

Tradicionalno, kao i do sada, na ‘Crveno-beloj večeri’ dodeljene su nagrade za najbolje fudbalere po generacijama iz naše Omladinske škole.

Dečaci koji su uspeli za nijansu da se izdvoje u odnosu na svoje vršnjake su:

Nikola Stanković (centralni vezni) – najbolji omladinac;

Marko Lazetić (napadač) – najbolji kadet;

Mirko Nikolašević (krilni napadač) – najbolji mlađi kadet;

David Đurić (levi bek) – najbolji pionir;

Andrija Maksimović (ofanzivni vezni) – najbolji mlađi pionir.

O našim biserima govorili su njihovi treneri, pa je tako Marko Neđić okarakterisao Nikolu Stankovića kao ‘rođenog pobednika’.

– Jedan od najboljih igrača u Srbiji u godištu 2003. Reprezentativac je i već sa 17 godina je standardan prvotimac Grafičara. Ima karakter pobednika i nikad ne odustaje. Što se fudbalskih kvaliteta tiče, sjajna tehnika i napadanje dubine, zaista je igrač pred kojim je sjajna budućnost.

Neđić trenira i Marka Lazetića, momka koji je već stigao da debituje za seniorski tim Crvene zvezde.

– S pravom je drugu godinu zaredom izabran kao najbolji igrač rođen 2004. godine u klubu. Jedan je od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji, ima odlične fizičke predispozicije, neverovatnu brzinu, sjajnu tehniku i uz to je i golgeter.

Nikola Mitić je Mirka Nikolaševića okarakterisao kao fudbalera koji obožava situacije ‘jedan na jedan’.

– U svojoj generaciji je jedan od najtalentovanijih, ne samo u Crvenoj zvezdi, već i u državi. Karakteriše ga odlična igra licem prema golu, uz to ima i sjajan udarac sa distance. Takođe, veoma je vredan i radan, i uspeva da sve ono sa treninga prenese i na utakmice.

Srđan Bugarski je biranim rečima govorio o ‘levici’ Davida Đurića.

– O njemu najbolje govore dela i to kako igra na terenu. Veoma je brz, ima odličnu levu nogu, kao i mnoštvo individualnih kvaliteta. Tu su i mane na kojima ćemo raditi, ali je zaista pravi talenat.

Milorad Vilotić smatra da je inteligencija ono što najviše krasi Andriju Maksimovića.

– Fudbaler je koji u teškim situacijama donosi najbolja moguća rešenja. On je u Crvenoj zvezdi već četiri godine i svojim karakterom, ali i fudbalskim kvalitetom, učinio je da generacija dečaka rođenih 2007. godine važi za jednu od najtalentovanijih u klubu.

Dečacima je priznanja uručio glavni trener naše Omladinske škole – Nikola Jelić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter