0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

NEZAUSTAVLJIVA ZVEZDA: Jesenji rezime crveno-belih!

Objavljeno: 19.12.20 u 13:40

Crvena zvezda je pobedom nad ekipom Metalca u poslednjem 19. kolu prvog dela šampionata zaokružila sjajnu jesen u Superligi Srbije i sa devet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca na tabeli odlazi na zasluženi odmor.

Ove jeseni u Superligi Crvena zvezda je osvojila 53 boda na 19 odigranim mečeva, ostvarila je 17 pobeda i samo dva remija, a postigla je 51 gol, dok su mrežu crveno-belih protivnici tresli samo sedam puta. Zvezda je ove sezone imala 17 strelaca u nacionalnom šampionatu. Najbolji su Dijego Falćineli, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai sa po sedam golova, prati ih El Fardu Ben sa pet, potom Željko Gavrić sa četiri, Nikolić i Spiridonović su postigli tri, po pet golova imaju Boaći, Kanga, Milunović, Vulić i Pavkov, dok po jedan gol imaju Gajić, Krstović, Tomane, Vukanović i Pankov.

FOTO: FK Crvena zvezda

Sve je počelo 1. avgusta kada je sa Marakane ispraćen Novi Pazar rezultatom 3:0. Golove na premijernom meču nove sezone postigli su Srđan Spiridonović, Mirko Ivanić i Miloš Vulić. Istim rezultatom već u 2. kolu crveno-beli su pobedili Radnički iz Niša, a taj trijumf obezbedili su Veljko Nikolić, Srđan Spiridonović i Aleksandar Katai. Na prvom gostovanju u novoj sezoni Crvena zvezda je pobedila Mačvu u Šapcu ponovo rezultatom 3:0, a strelci su bili Nikola Krstović, Veljko Nikolić i Miloš Vulić. Usledio je meč 4. kola, kada je na Marakanu došla ekipa Spartaka iz Subotice, ali su crveno-beli zasluženo trijumfovali rezultatom 3:2. Pogotke na ovoj utakmici postigli su El Fardu Ben (dva puta) i Antonio Tomane.

U 5. kolu Superlige gostovali su crveno-beli Proleteru u Novom Sadu, gde je četa Dejana Stankovića pobedila rezultatom 1:0 zahvaljujući golom iz slobodnog udarca u realizaciji El Fardu Bena. Već u narednom kolu, crveno-beli su se vratili na veoma efikasan ‘režim’. Šesto kolo i pobeda rezultatom 5:0 nad TSC-om, timom koji je igrao kvalifikacije za Ligu Evrope, samo je nagovestila kako će Zvezda igrati ove sezone. Golove na ovom meču dali su Aleksandar Katai (het-trik), Željko Gavrić i Mirko Ivanić. U 7. kolu savladana je ekipa Čukaričkog na Banovom brdu rezultatom 3:1, a novu pobedu crveno-belima doneli su Nemanja Milunović, Mirko Ivanić i Gelor Kanga.

Da će ove sezone biti mnogo lepih i atraktivnih golova, momci iz Ljutice Bogdana su pokazali u utakmici 8. kola Superlige protiv Voždovca. Ekipa sa Dušanovca ispraćena je sa šest golova u mreži, a njih su postigli Dijego Falćineli (dva puta), Željko Gavrić, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić i Milan Pavkov. Novo gostovanje donelo je i novu radost Zvezdinim snagama. U Lučanima, protiv uvek neugodne Mladosti, Zvezda je zabeleležila i devetu uzastopnu pobedu rezultatom 4:0, a golove na ovom meču su postigli Željko Gavrić, Aleksandar Katai, Dijego Falćineli i Radovan Pankov.

Rekordnu, desetu uzastopnu pobedu ove sezone, crveno-beli ostvarili su u 10. kolu protiv Napretka na Marakani. Već u 45. sekundi Dijego Falćineli zatresao je mrežu Čarapana, a u nastavku sa dva gola trijumf je krunisao Mirko Ivanić. Usledio je večiti derbi u 11. kolu kada smo protiv Partizana remizirali rezultatom 1:1, a gol za Zvezdu postigao je Aleksandar Katai. U 12. kolu ponovo su igrali nerešeno i to protiv ekipe Javor 0:0. Prvog dana novembra crveno-beli tim je, već tradicionalno, ubedljivo savladao ekipu Radnika rezultatom 4:1 u 13. kolu, a strelci su bili Aleksa Vukanović, Gelor Kanga, El Fardu Ben i Želko Gavrić.

U 14. kolu odigranom 8. novembra četa Dejana Stankovića je u vrlo uzbudljivom meču pobedila ekipu Inđije rezultatom 3:2, zahvaljujući golovima Dijega Falćinelija (dva) i Aleksandra Kataija. U narednoj 15. rundi Superlige Crvena zvezda je trijumfovala nad ekipom Vojvodine i to u Novom Sadu rezultatom 2:0. Za novu pobedu i tri boda pobrinuli su se pre svega El Fardu Ben i Milan Gajić. U 16. kolu gost na Marakani bio je Rad koji je ispraćen sa tri gola u mreži, a strelci su bili Srđan Spiridonović, Ričmond Boaći i Milan Pavkov, a ono što je obeležilo ovaj meč svakako su sedmorica mladih fudbalera koja su se našla zajedno na terenu.

Da Crvena zvezda nije stala ni u decembru. Na gostovanju Zlatiboru u Užicu, crveno-beli su slavili rezultatom 1:0, a čovek odluke bio je Ričmond Boaći. U pretposlednjem kolu na Marakani savladali su šampioni Srbije ekipu Bačke rezultatom 2:0 i tako se bez poraza ove godine u Superligi oprostili od domaćeg terena. Golove su postigli Mirko Ivanić i Dijego Falćineli. U poslednjem 19. kolu izabranici Dejana Stankovića pobedili su u Gornjem Milanovcu ekipu Metalca, a poslednji gol u ovoj godini za Crvenu zvedzu u Superligi postigao je Nemanja Milunović.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter