0
Evrokup

FOTO: KK Partizan

PARTIZAN PORAŽEN UZ ZVUK SIRENE: Burg savladao crno-bele! (VIDEO)

Objavljeno: 15.12.20 u 22:50

Košarkaši Partizana poraženi su rezultatom 73:71 od Burga u 10. kolu Evrokupa.

U napetom triler finišu meč je odlučio Tomas Skrab pogotkom za dva poena u poslednjim sekundama pa je francuski tim upisao i drugu pobedu nad crno-belima i pokvario im nameru da boljim plasmanom na tabeli izbegnu teške protivnike u nastavku takmičenja.

Partizan je bio nekako statičan u ovom meču. Dugo je vremena prošlo dok se neko nije pridružio raspoloženom Rašonu Tomasu koji je dvocifreni poenterski učinak imao još u prvom poluvremenu.

Na pauzu se otišlo sa 41:40 u korist Partizana, iako su crno-beli u dva navrata imali i dvocifrenu prednost, kada se razigrao Markus Pejdž koji je u igru ušao sa klupe.

U nastavku, Partizan je igrao nešto slabije u napadu i to se osetilo pa je Burg uspeo da povede sa 49:48 posle dužeg vremena.

Pejdž je ponovo bio ključan faktor. Prvo je pogodio šut sa polu distance za preokret, a potom igra dobru odbranu i Kodi Miler-Mekintajer pogađa iz kontre, da bi se trojkom Uroša Trifunovića završila treća četvrtina.

I dalje su crno-beli bili loši, pasivni, statični. Jako brzo gube 11. i 12. loptu u momentima kada se nije postizalo mnogo poena, pa Burg zahvaljujući sjajnom Pelosu dolazi do 67:63 i nagoveštava pobedu.

Bilo je drame u završnici. Mekintajer i Tomas pogađaju za 71:69, a potom Anđušić donosi Burgu izjednačenje, pa Partizan ne koristi opslednji napad, Anđušić šutira sa 10 metara i promašuje, da bi Skrab uhvatio ofanzivni skok i pogodio za pobedu rezultatom 73:71.

Najefikasniji je bio Anđušić sa 16 poena, a u Partizanu je Tomas postigao 15.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter