2
Evrokup

FOTO: KK Partizan

SAŠO FILIPOVSKI: Moramo da prebolimo poraz u Baru i da okrenemo novi list (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.20 u 12:25

Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski rekao je da njegov tim protiv Bahčešehira u Evrokupu mora da odigra koncentrisano i da ne misli na poraz od Mornara.

Crno-beli u sredu od 20.30 na svom parketu u hali sportova ‘Ranko Žeravica’ dočekuju tursku ekipu, a taj duel im dolazi posle poraza od Mornara u regionalnoj ligi posle produžetka.

– Jasno je da nas boli poraz od Mornara, ali ako čovek želi da napreduje mora da preživi tu bol, da živi s tim porazom i da ide dalje. Treba se fokusirati na sadašnjost, jer ako previše živiš u depresiji i apatiji onda ne možeš da igraš sledeću utakmicu. Treba zaboraviti tu utakmicu i maskimalno se koncentrisati na Bahčešehir, koji je neugodan protivnik – rekao je Filipovski za klupsku televiziju.

Partizan u Evrvokupu trenutno ima skor od 4-3, dok je Bahčešehir zabeležio jednu pobedu i sedam poraza.

– Izgubili su dosta utakmica u završnici, a sa druge strane promenili su tim, imaju nekoliko novih igača. Ne potcenjujemo ih, ne smemo da živimo u prošlosti i moramo se maksimalnmo koncentrisati na neugodnog i opasnog protivnika koji dolazi rasterećen – rekao je trener crno-belih.

Filipovski je upitan i koliko mu je teško da psihički podigne ekipu posle poraza na jednu loptu.

– Da trener promeni karakter igrača za jedna dan, to je nemoguće. Karakter se stvara do pete, sedme godine. Ono što su oni tu doneli od svojih roditelja, to se menja godinama, a ne danima. Da bi bio vrhunski igrač i da bi nešto osvojio, moraš da budeš spreman da zaboraviš bol, da se koncentrišeš, okreneš novi list i da se boriš za sledeće izazove. To je najvažnije u psihološkoj pripremi – rekao je strateg ‘parnog valjka’ i dodao:

– Naravno da sam spremao igrače da to zaborave i da shvate i na kraju sezone kada se podvuče crta, da je uvek razmera pola-pola. Neke utakmice si dobio za jedan poen, a neke izgubio. Mislim da će ovi nesrećni porazi da se vrate. Važno je da se veruje i da se da svoj maksimum – zaključio je Filipovski.

 

0
0

2 Komentara

  1. sta reci elementarne kosarkaske stvari nisu uradjene u produzetku. svaki igrac je oprobao sut, nerezonski u ranoj fazi napada. nije bilo akcije, nije bilo zamisli trenera. zagorac neka potrazi cubrila da mu pokaze put u nepovrat. gordic vidi se po njemu nezadovoljn. nadrogirani tomas baci cigu metar od obruca. jure kola niz brdo bas kao sto je rekao zeljko pantic. pose 9 ili 10 kola plej of sudbina nije u nasim rukama. malo je bilo gorih godina.

    0
    0
    Odgovori
  2. Moraš da iskažeš karakter, ne smeju Gordić i Zagorac da igraju u zadnjih pet minuta,,, ako planirate nekoga da pobedite,, nemaju potreban kapacitet i ni inteligenciju,,,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter