4
Evrokupovi

TRAGIČNI PROMAŠAJI PENALA: Crvena zvezda ispala iz kvalifikacija za Ligu šampiona

Objavljeno: 16.09.20 u 19:46

Penali su odlučili pobednika!

Ogroman je bio ulog pred ovaj duel, pre svega jer bolji tim obezbeđuje jesen u Evropi i veliki priliv novca iz UEFA – najmanje osam miliona evra.

Već u trećem minutu dogodila se prva sporna situacija, naime, toper domaćih, Luftner, pogrešio je u zadnjoj liniji, Ben je je krenuo sam ka golu, ali ga je defanzivac domaćih potkačio i oborio na zemlju. Glavni sudija Kris Kavano, odlučio je da nema oznova za faul, iako su fudbaleri Zvezde smatrali drugačije.

PROČITAJTE JOŠ: ŽESTOKO OD POČETKA: Prva sporna situacija već u trećem minutu, Zvezda tražila crvenio karton, sudija samo odmahnuo rukom! (VIDEO)

Igra se veoma brzo, izuzetno visok tempo igre u prvom delu utakmice, gde je Zvezda uglavnom kontrolisaala utakmicu i imala posed u svojim nogama.

U 14. minutu Ivanić je lepo šutirao, ali Fabiano je to odbio u polje. Već u 16. minutu prvi problem za Zvezdu, Sanogo dobija žuti karton nakon jednog starta.

Stezala je Zvezda obruč oko gola Omonije, odugovlačili su sa šutem Katai i Ivanić, da bi usledio centaršut na Bena. Ipak, napadač sa Komora je ‘makacizama’ prebacio gol.

U 31. minutu usledio je šok, nakon kardinalne greške Milana Borjana Omonija  je stigla do prednosti. Posle jednog kornera, golman crveno-belih je loše odreagovao, lopta se od stative odbila do Luftnera, koji nije imao problema da postigne pogodak.

Ipak, Crvena zvezda je odgovorila. Pred sam kraj prvog poluvremena, Mirko Ivanić je glavom zatresao mrežu domaće ekipe, nakon sjajnog centaršuta El Fardu Bena.

Crvena zvezda je bila bolji rival u prvom delu, ali je vrlo lako mogla na odmor sa minusom. Stvarala je šanse i imala posed, za razliku od domaćina koji se opredelio za kontre i opasnost iz prekida.

Zvezda je nastavila sa napadima i u drugom poluvremenu, Katai je par puta pokušao ali bezuspešno. Omonija je pretila iz kontri, a vezista crveno-belih Sanogo morao je da se štedi zbog žutog kartona.

U 59. minutu Ben se našao u velikoj šansi. Rodić je prošao po strani i uputio dobru loptu u kazneni prostor, a Ben prebacio gol iz dobre pozicije na oko 10-ak metara od Fabijana. Samo 2 minuta kasnije, nova šansa. Glavni akter je bio Mirko Ivanić, identična kao nekoliko minuta ranije, samo je sada Gobeljić ‘spakovao’ priliku sa desne strane.

U 67. minutu Borjan se iskupio za svoju grešku iz prvog dela igre i svojom fantastičnom reakcijom sačuvao mrežu svog tima. Francuski napadač već je video loptu u golu posle udarca, ali se Zvezdina ‘jedinica’ izvila i sprečila drugo vođstvo Omonije.

Igrao se 75. minut kada je Ben imao vrhunsku priliku, bio je na penalu, naleteo na povratnu loptu, ali pogodio u štopera donmaćih. Bliži se kraj utakmice, a ritam je i dalje na visokom nivou. Sudija je regularni deo produžio za 3 minuta, a do kraja, nismo videli nikakve šanse.

PROČITAJTE JOŠ: ŽESTOKO OD POČETKA: Prva sporna situacija već u trećem minutu, Zvezda tražila crvenio karton, sudija samo odmahnuo rukom! (VIDEO)

Crvena zvezda je i u produžetke ušla sa željom da postigne pogodak. Napadački su krenuli crveno-beli, ali su domaći nastavili sa ‘tvrdom’ igrom i velikim brojem prekida i prekršaja. U prvih 10 minuta viđena je po jedna dobra situacija na obe strane. 

Pred kraja prvog produžetka igru je napustio Aleksandar Katai a zamenio ga je mladi Željko Gavrić. Nakon prvog produžetka rezultat se nije menjao.

Milan Rodić je osetio grčeve i veliki umor i zamenio ga je Milan Gajić. Drugi produžetak su takođe obeležili umor i grubi startovi. Najbolju šansu za Zvezdu stvorio je talentovani Željko Gavrić koji je šutirao nekoliko milimetara iznad prečke. U 114. minutu nakon grubog starta Senea povredio se Sanogo,ali je odlučio da nastavi meč. 

Sudija je meč produžio za još jedan minut igre ali su crveno-beli uspešno rešili situaciju i tada je bilo jasno da će se izvoditi jedanaesterci.

Gavrić je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:0 u seriji.

Zatim je Gomez poravnao rezultat i lako prevario Borjana.

El Fardu Ben je poslao pravi projektil i doveo svoj klub u prednost!

Vitor Gomeš pogađa za izjednačenje.

Falćineli je promašio penal.

Asante je doneo prednost i to je bilo 3:2 za Omoniju.

Degenek je uzeo loptu i promašio.

Lecjaks je dao gol i to je značilo da je  kraj za crveno-bele u Ligi šampiona za ovu sezonu! 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0
4 Komentara
  1. Pod hitno oterati Bena i kangu , dovesti moderne normalne bekove , ko Jos igra fudbal bez bekova , vratiti u postavu pavkova pod hitno …
    Pustite igrače koji vole i cene klub , daj te Nasu decu … Koja ce da ginu za grb casni i dres slavni

    0
    0
    Odgovori
  2. A ITALIJAN ONAKO ITALIJANSKI HAHAHAHAHAHAHAHAHH I NARAVNO DEGENEK SOCIJALNA DISTANCA AHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH

    0
    0
    Odgovori
  3. Deki nisi trener neki, pakuj kofere pa pravac Italija, oooooo Falcineli odeee penalijanoooo, ooooo Degenek, kakva igrcinaaa, odeeee penalijanooooo, hajde bre rasprodajte te igrace po trecoj ligi u Srbiji, katanac na stadion pa da se pravi plastenik napravi nba mrakani, Terza kad izadje, da ugasi svetlo, jasno? Jasno ko pekmez, ahahahahahaha. Nema namestanja ko po ling longu, i propustanja, laku noc toliko od v as za veceras.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter