0
Košarka

FOFO: Denver Nuggets

NBA: Jokić i Marej zaustavili ‘brutalnog’ Mičela posle velike drame, Toronto trijumfom krenuo po novi prsten!

Objavljeno: 18.08.20 u 09:18

Košarkaši Denver Nagetsa su savladali ekipu Jute Džez rezultatom 135:125 u više nego uzbudljivom meču posle produžetka na otvaranju plej-ofa.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić je odigrao vrhunski meč protiv dobro znanog protivnika pošto je zaeležio sjajan učinak od 29 poena, 10 skokova i tri asistencije.

Jokića su pratili Marej sa 36 poena i devet asistencija, Grant je dodao 15, a Porter junior 13. U poraženom sastavu Donovam Mičel je bio neverovatan sa 57 poena. To je ujedno i rekord Jute u plej-ofu, međutim nije bilo dovoljno za pobedu nad Denverom. Denver je pogodio sedam trojki i imao šest poena prednosti posle 12 minuta igre, 31:25.

U trećoj četvrtini smo videli potpuni preokret, Nagetsi su postigli su svega 19 poena, a primili su 31. Juta je u drugom poluvremenu igrala znatno bolje, ali nije uspela da se odvoji na više od pet poena prednosti u nekoliko navrata.

Ipak, u poslednjem minutu viđena je penal završnica, prvo je Nikola Jokić doveo Nagetse nadomak pobede, da bi Donovan Mičel izjednačio na 115:115, a do kraja su ostale 22 sekunde. Denver je imao skoro ceo napad, srpski centar je šutirao na sekund do kraja, ali je promašio pobedu u regularnom delu utakmice.


Košarkaši Toronto Reptorsa savladali su Bruklin Netse rezultatom 134:110. Izabranici Nika Nursa došli su do očekivanog trijumfa i sada se nalaze na tri koraka od plasmana u polufinale Istoka.

Aktuelni šampioni najjače košarkaške lige na svetu ostvarili su rutinsku pobedu, međutim trener ekipe nikako ne može da bude zadovoljan drugim poluvremenom. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Fred Vanvlit sa 30 poena i 11 skokova, Ibaka je imao 22, Sijakam 18 i 11 skokova, a Lauri 16 i šest asistencija.

Netse je predvodio nekadašnji košarkaš Mege Timoti Luvavu koji je postigao 26 poena, uz sedam skokova i dve asistencije. Levert je ubacio 15 i uz to je imao 15 asistencija, Alen je dodao isto toliko poena i 12 skokova, a Heris je imao 19 i šest skokova.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Dalas Maverikse rezultatom 118:110 na početku plej-ofa.

Duel druge i sedme ekipe zapadne konferencije bio je i plej-of debi za Kristapsa Porzingisa i Luku Dončića.

Dončić je potpuno dominirao i bio najbolji akter meča sa 42 poena (13/21), sedam skokova i devet asistencija, dok je Porzingis nepravedno prevremeno isključen.

Boban Marjanović je odigrao 12 i po minuta i zabeležio dva poena, osam skokova i jednu asistenciju.

Meč je možda odlučila odluka sudija da početkom treće četvrtine isključe Porzingisa, koji je ‘uleteo’ u komešanje nakon grubljeg faula nad Dončićem.

Letonac je ušao u ‘gurku’, pa zaradio drugu tehničku i zbog toga morao da napusti parket.

Najbolji kod pobednika bio je Kavaj Lenard sa 29 poena, 12 skokova i šest asistencija, a odlično ga je pratio Pol Džordž sa 27 poena.

Markus Moris je dodao 19, Lu Vilijams 14, a Ivica Zubac je imao dabl-dabl od po deset poena i skokova. Pored fenomenalnog Dončića, istakli su se Tim Hardavej sa 18, odnosno  Porzingis sa po 14 poena.

NBA:

Denver – Juta 135:125
Toronto – Bruklin 134:110
Boston – Filadelfija 109:101
Klipersi – Dalas 118:110

FOFO: Denver Nuggets

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter