0
Domaći fudbal

DA VAM SE U GLAVI ZAVRTI: Otkriveno koliko sudija zaradi po meču u Srbiji!

Objavljeno: 25.07.20 u 17:28

Sudije su u Srbiji često u centru pažnje, zaslužili to ili ne, često se o njima priča više nego o potezima fudbalera klubova sa srpskoligaških, kao i prvoligaških terena.

Upravo zbog toga odlično su plaćeni za taj posao, posebno u Superligi Srbije, gde sudije po meču zarade 457 evra. Pomoćnici zarađuju nešto manje, 36000 dinara, dok četvrti sudija zaradi ‘svega’ 24 hiljada dinara po meču.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI TRENER: Gasperini – Nadam se da će se Mbape oporaviti i igrati protiv nas!

Kako prenosi ‘Informer’, što se tiše Prve lige Srbije, tu su cifre manje. 30.000 dinara zaradi glavni, 20 hiljada pomoćni, a četvrti 16 hiljada.

– Sudije u Srbiji žive bolje nego iko. Jedan mesečno može da sudi tri utakmice, a to je zarada od 162.000 dinara. I kad bi još dobio jednom da bude četvrti arbitar, pa da sudi mlađim kategorijama ili možda Kup utakmice, znači da mesečno može da izađe i na 200.000 dinara. Suđenje kod nas nije profesionalno, nego neka vrsta hobija, pošto većina sudija ima i druge poslove. Dok god se ne uredi da suđenje bude profesionalno, postojaće mogućnost da se manipuliše arbitrima – rekao je Raka Đurović.

PROČITAJTE JOŠ: ZIDAN O NAVODNOM ‘GURANJU’ SUDIJA: Umoran sam od tih priča

Ukoliko uporedimo sa ligama u Evropi, ovo je sitan novac, ali ukoliko pogledamo srpske standarde, sudije mogu zaista fino da zarade od svog zanata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter