1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

HOTSPORT PRESEK CRNO-BELIH PRIPREMA: Nema povreda, nema ni dolazaka! Ali zato ponuda još kako ima…

Objavljeno: 20.01.20 u 14:10

Fudbaleri Partizana tačno su na polovini prvog dela priprema u Turskoj i opšti utisak je da sve protiče prema zacrtanom planu stručnog štaba na čelu sa Savom Miloševićem.

(Specijalni izveštač HotSporta u Beleku – Stefan Smuđa)

Za igrače je, sasvim sigurno, tekući deo priprema najteži. Nema utakmica, rade se ‘suvi’ treninzi snage (ujutru), odnosno, tehnike i taktike (popodne). Umor ih ozbiljno stiže, te im je slobodan dan u nedelju za posetu Antaliji sigurno veoma prijao.

HS INTERVJU – SAŠA ZDJELAR: Prvi put progovorio zbog čega je plakao posle derbija! O Marinu, ’milionima’, nesrećnom Hagu…

Međutim, nastavlja se po istom ritmu već od ovog ponedeljka. Ujutru se radilo u teretani, a popodne će ponovo prštati od duela na terenu, kao što je to bio slučaj u subotu kada se igralo na pola terena sa takozvanim ‘džokerima’ i, svi su imali neverovatnu takmičarsku želju da pobede. Na kraju je bilo nerešeno, 10:10…

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

Prva sedmica protekla je u pričama o milionima, koje nisu zaobišle ni interne razgovore među igračima. Naravno, teme su Filip Stevanović, o kome je HotSport prvi pisao da ima ponudu Nice vrednu 15.000.000 evra (kasnije se uključio i Napoli), i Umar Sadik, koji je želja mnogih evropskih i arapskih klubova, ali postoji ta začkoljica sa Rominim ugovorom.

OSTOJIĆ ZA HOTSPORT: Savetovao sam Stevanovića o silnim milionima, ne bih mu bio u koži! (VIDEO)

Naime, Partizan bi mogao već sada da otkupi Nigerijca za klauzulu od 1.650.000 evra, ali pravno ne bi mogao da ga proda do 10. juna. To bi bilo moguće jedino uz dogovor sa Romom, ali i u taboru ‘vučice’ su sada svesni da bi mogli da zarade mnogo više od gore pomenute cifre iz klauzule.

Za sada sve ‘vuče’ ka tome da će visoki napadač ostati u klubu sa kojim je unapred već potpisan trogodišnji ugovor, mada ukoliko bi se pojavila adekvatna ponuda, čelnici crno-belih i Rimljana bi ponovo seli za sto.

FOTO: FK Partizan

Kada je reč o mladom Stevanoviću, radi se na njegovoj prodaji, ali i tu ima pravnih ‘kočnica’. Krilni napadač će postati punoletan tek u septembru, što zasigurno znači da će on ostati u Humskoj do zime 2021. godine. Samo ostaje da se vidi da li kao igrač Partizana ili pozajmljen igrač iz Nice, Napolija ili nekog trećeg evropskog kluba.

Bila je i ponuda za Aleksandra Šćekića iz španskog Alavesa, koja je odbijena, dok je na meti Lokomotive iz Moskve japanski reprezentativac Takuma Asano.

MILETIĆ ZA HOTSPORT: Iznenadile ga reči trenera da će ostati u Partizanu, a potom je detaljnije govorio o ‘nestanku’ Dinge! (VIDEO)

Što se tiče dolazaka, sve je na ‘stend baju’. (Pre)dugo se čeka Slobodan Rajković koji oteže kako bi eventualno sačekao ponudu iz Evrope, iako ga je trener Savo Milošević najavio u prvim danima priprema u Turskoj.

Napadač Bojan Matić iz Vojvodine je realna opcija, ali se i tu odugovlači. Ovog puta ‘krivci’ su crno-beli, koji u Matiću ne vide buduću prodaju i zaradu, te traže drugo rešenje, i to kako smo saznali – stranca.

FOTO: FK Vojvodina

Zapravo, mnoge prave stvari tek dolaze. Dok se čekaju transferi, u oba smera, u sredu će crno-beli igrati dve utakmice. Od devet sati po srpskom vremenu će protiv Vitorula na terenu biti mlađi igrači i drugopozivci, dok će od 14 sati prvotimci na crtu poljskoj Krakoviji.

Za 26. januar, poslednji dan priprema, zakazana je provera protiv Ružomberoka i ona će se po srpskom vremenu igrati od 15 sati. Do tada bi i mnoge stvari oko statusa igrača trebalo da budu poznatije.

0
0
1 Komentara
  1. Sto se tice Sadika,stvar nije toliko komplikovana.Treba ga prodati sada,jer bi Roma pristala na Partizanov otkup ali uz 30-35 procenata od narednog transfera,To fakticki znaci da bi Partizan prihodovao oko 8 miliona evra.Za pola od pomenutog novca mogu da se dovedu Saponjic i Skuletic,koji bi zajedno doneli klubu oko 10 miliona ukoliko klub bude izborio Ligu Evrope .Ako se to ne ostvari onda oko 6 sto je svakako isplatljivo. Samo je pitanje gde ce zavrsiti novac ili veci deo s obzirom na neke ljude u upravi i vodje navijaca.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter