0
Evrokup

FOTO Screenshot

EVROKUP: Tofaš i Breša su pobedom otvorili top 16 fazu!

Objavljeno: 07.01.20 u 23:24

Košarkaši Tofaša u neizvesnoj završnici top 16 faze Evrokupa savladali su Unikahu, dok je u neefikasnoj utakmici Breša savladala Promites.

Košarkaši Tofaša slavili su protiv Unikahe rezultatom 84:82, a domaći tim je bolje otvorio duel i nakon 10 minuta imao četiri poena prednost. Gosti su tokom celog meča bili na korak od preokreta, a ozbiljno su pripretili u poslednjoj deonici koja im je pripala rezultatom 19:13. Ipak, slavio je domaćin.

Najbolji je bio Tarik Filip sa 17 poena, 15 je dodao Devin Vilijams, a 13 Met Lodžeski.

U gostujućem sastavu zapažen je bio bivši igrač Crvene zvezde Dion Tompson sa 20 poena, 16 je ubacio Melvin Edžim, dok je Haime Fernandes dodao 10.

U grupi H Top 16 faze Evrokupa igraju još i Huventud i Andora, a sve meče evropskog takmičenja možete pratiti ekskluzivno na kanalima Sport kluba.

Slavili su i košarkaši Breše. Savladali su promites iz Patre rezultatom 63:57 u tvrdoj utakmici.

Gosti iz Grčke bolje su otvorili meč i čak imali prednost nakon 10 minuta, a svako pitanje pobednika rešeno je u drugoj deonici u kojoj je italijanski tim ubacio 16 poena, a tim iz Patre samo tri. Iako su gosti u trećoj četvrtini pokušali da se vrate u meč, Breša je imala rešenja za napade gostiju i uspela da stigne do trijumfa.

Brešu je do pobede vodio Avudu Abas sa 19 poena, dok je Luka Vitali dodao 14. U redovima Promiteasa istakli su se Vangelis Mancaris i Čejs Filer sa po 12 poena.

U grupi F igraju još i Oldenburg i Venecija i ta grupa važi za najslabiju u Top 16 fazi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter