2
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

MILOŠEVIĆ: Bilo bi fenomenalno da prekinemo seriju Čukaričkog, Umar Sadik će biti veliki igrač, pazite šta vam kažem!

Objavljeno: 29.10.19 u 15:30

Fudbaleri Partizana gostuju sutra na Banovom brdu u okviru vanrednog 15. kola Superlige Srbije ekipi Čukaričkog. Meč se igra od 15:30

Pred meč je na stadionu Partizana održana pres konferencija, a Savo Milošević obratio se medijima.

– Ne znam više šta da vam pričam. Čeka nas trening da bi neke konkretne stvari odlučili. Jedino novo je protivnik, čeka nas teža utakmica nego protiv Spartaka. Potrebna nam je mobilnost. U narednih 7, 8 dana očekuju nas tri jake utakmice zaključno sa onom u Mančesteru. Trudimo se da, kada su u pitanju ovakve serije utakmica insistiramo na poravku. Igrači za ovih sedam meseci rada znaju šta očekujemo od njih i naši zahtevi se vrlo malo menjaju. Obično imamo 72 sata između dve utakmice za oporavak, i igrači moraju da budu spremni za to – počeo je Savo Milošević.

Okrenuo se Milošević potom narednom protivniku.

Bilo bi fenomenalno da mi završimo njihovu seriju. Oni su godinama jedna od najboljih ekipa u Srbiji. To je zbog finansijske stabilnosti, iz toga izlaze dobri rezultati i igrači. Sve to donosi to da su u vrhu tabele i to nije iznenađujuće ni za mene ni za vas. Imaju odlične igrače, mogu da naprave problem bilo kome, biće nam potrebna maksimalna koncentracija svih 90 minuta. Čeka nas najteža utakmica u dosadašnjem toku Superlige, posle derbija – rekao je Milošević i potom dodaao:

– Čukarički u veznom redu i napadu ima sjajne igrače. Počev od malog Tedića, koji više nije mali jer je igrač Mančester Sitija. Birmančevića znamo jer je naše dete, Bogosavac takođe. Docić je tu godinama i jedan je od najboljih veznih igrača u ligi. Opasnost preti iz svih oružja, imaju i dobre prekide preko Docića – istakao je Milošević.

Dosta toga u sutrašnjem meču zavisiće od Partizana.

– Imali smo više problema sa timovima koji su igrali zonu, ali mislim da će sve zavisiti od nas. kada smo mi na maksimumu nemamo problem. Ali nije uvek lako igrati na maksimumu. Pričali smo sa igračima i svesni su da su naredne tri ili četiri utakmice najvažnije za ishod sezone – rekao je trener Partizana 

Upitan je Milošević da li voli terene sa engleskim stilom poput terena na Banovom brdu. 

–  Sigurno je mnogo bolji ambijent na terenima bez staze. Samim tim, igrao sam tri godine u Engleskoj. To je poseban doživljaj. Pravi fudbalski ambijent. Tada je motivacija kod igrača veća. Morate da izdržite i pritisak jer su navijači protivničkog tima na dva koraka od vas. U svakom slučaju morate biti pametni, ali taj adrenalin koji donosi publika može da bude od koristi – rekao je Milošević

Novinare je zanimalo i misljenje o Umaru Sadiku i njegovim promašajima protiv Spartaka. 

– Umar će biti fenomenalan igrač. Na putu je to da postane. Videćete za dve godine gde će da završi. Ovo je sve normalan put. Ne može drugačije. Sve ovo je očekivano od njega. On je dosao na pripreme u Sloveniju i vec tada smo videli šta ume. Na stranu što je mlad igrač, on je stranac, kao što je i Bibras Natho. A mi mu nismo dali ni 10 dana, odmah smo tražili od njih velike stvari. I ja sam bio stranac i znam kako je to. Sve je ovo za očekivati. Nismo imali novac da dovedemo gotove igrače. Ako izuzmemo njegovu mladost – rekao je Milošević koji je istakao da je zdravstveni bilten tima je dobar, osim Lazara Markovića svi su spremni.

FOTO: FK Partizan

0
0
2 Komentara
  1. SAVO AKO NE POBEDIS
    CUKU, KUPI PRNJE. I TAKO
    NISI TRENER ZA PARTIZAN.
    SVAKA CAST KAO FUDBALER
    ALI TI SI ZA MENADZERA DOBAR. PARTIZANU TREBA
    VRHUNSKI ISKUSAN TRENER

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter