3
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/Miroislav Todorović

SLS: Partizan se zagrejao za Malatiju, novi golovi Stevanovića i Ožegovića, Suma se budi (VIDEO)

Objavljeno: 04.08.19 u 21:52

U 3. kolu Superlige Srbije Partizan je pobedio Mačvu iz Šapca u Humskoj 4:0 (2:0) i tako pokazao da je u dobroj formi pred dvoboj sa Malatijom u Ligi Evrope.

Šteta što su tribine stadiona u Humskoj danas zvrjale prazne zobg kazne FS Srbije, jer ‘Grobari’ su danas ponovo mogli da vide na delo nebrušeni biser u vidu Filipa Stevanovića, razgoropađenog Ognjena Ožegovića i probuđenog Sejdubu Sumu. Pečat je stavio novajlija Sadik. Na kraju 4:0 protiv Mačve, rezultat koji obećava pred dvoboj sa Turcima.

Prvi su zapretili gosti iz Šapca, Đoković je probio po desnom boku, ali je bio veoma neprecizan. Partizan je iz prve prave šanse poveo sa 1:0. Igrao se 18. minut kada je novajlija Lutovac dobro ‘iscimao’ desnog beka Mačve, sjajno centrirao na drugu stativu, a mladi 16-godišnji Stevanović se samo poklonio za – 1:0.

Crno-beli su do drugog gola mogli u 32. minutu, bila je to munjevita kontra, Suma je lepo asistirao ka Pavloviću, a ovaj momak se kao štoper nije dobro snašao i šutirao je pravo u Puletića. Ipak, spasa za Mačvu nije bilo u 42. minutu. Urošević je sjajno centrirao sa levog boka, a Ožegović glavom zakuco loptu u mrežu – 2:0.

FOTO: FK Partizan/MiroslavTodorović

Drugo poluvreme počelo je golom. Pukao je kontranapad Partizana u 49. minutu, Ožegović se našao sam kod peterca okružen defanzivcima Mačve i golmanom Puletićem, vratio je loptu na ivicu šesnaesterca, tu se našao Suma i pogodio prazan gol – 3:0.

Samo tri minuta kasnije Partizan je mogao do novog gola. Odlično je tekla lopta u akciji učenika Save Miloševića, stigla je na desni bok do Miletića, ovaj je ubacio na drugu stativu, a mladi Stevanović tukao pored gola. Bila je to fenomenalna šansa da ovaj golobradi momak treći put ove sezone zatrese mrežu protivnika.

Novu šansu Partizan je imao u 89. minutu, Stevanović je sjajno uposlio Ožegovića, ovaj bio iskosa od gola, šutirao, ali je Puletić odbranio. U 80. minutu Sadik je zamenio Ožegovića, odmah mogao do gola, ali je sudija možda pogrešio kada je podigao ofsajd zastavicu.

Savo Milošević je nešto ranije šansu dao još jednom mladom igraču Lazaru Pavloviću, ali i onom najiskusnijem Zoranu Tošiću. Upravo je mladi Pavlović u 90. minutu asistirao do Sadika, a Nigerijac pogodio prvenac u zvaničnoj utakmici za 4:0. Partizan je na kraju zasluženo slavio i mirne glave čeka dvoboj sa Malatijom.

PARTIZAN – MAČVA 4:0 (2:0)
/Stevanović 19, Ožegović 42, Suma 49/Sadik 90

Beograd.
Stadion: FK Partizan.
Sudija: Bojan Nikolić.

Partizan (4-2-3-1): Stojković – N.R. Miletić (od 58. Tošić), Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Lutovac, Suma (od 61. L. Pavlović), Stevanović – Ožegović (od 79. Sadik).
Klupa: Stevanović, Vujačić, Tošić, Sadik, L. Pavlović, Brežančić, Smiljanić. Trener: Savo Milošević.
Mačva (4-3-3): Puletić – Pejović, Mijailović, Ristivojević, Tošić – Jovanović (od 86. Čermelj), Đoković (od 70. Vujasin), Adamović – Milosavljević, Ašćerić, Božić (od 64. Marković).
Klupa: Lekić, Marić, Vujasin, Marković, Šušnjar, Stevanović, Čermelj. Trener: Darko Tešović.

PARTIZAN – MAČVA (STATISTIKA UTAKMICE)

0
0
3 Komentara
  1. Tako ste nakrvili i debelog Neška! 10 godina vam je davao bodove a onda ga namestite sa dva crvena i 4 razlike i čovek se zakune da više nema.
    Niste pobedili Lučane dve godine na strani.
    Kralj vam se skloni a vi ga napunite..
    Jadni mali partizanček..
    Ne zna za bonton!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter