1
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2018-2019 Macva v Crvena Zvezda Zvezdan Terzic (L) and Mitar Mrkela Sabac, 28.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘NE TROŠIMO TUĐE PARE’: Terzić o odnosu sa Partizanom, dugovanjima i budžetu za narednu sezonu…

Objavljeno: 19.06.19 u 18:02

Tokom ‘brifinga’ sa novinarima u Austriji generalni direktor Crvene zvezde dotakao se i ostalih tema, poput finansija i odnosa sa najvećim rivalom.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Vindišgarstena – Mirko Marković)

Zvezdan Terzić je istakao da je dostignut vrh prošle sezone, ali da klub neće spavati na tim lovorikama.

– Pet godina sam u Zvezdi i kada sve sagledamo možemo da budemo ponosni. Dostigli smo vrhove i uz energiju, strast i saradnike, ne bismo uspeli. Veliki klub neće spavati na lovorikama i od minulog rada nemamo ništa. Očekivanja su velika i kao ozbiljni profesionalci pokušaćemo da uspemo. Neka očekivanja nisu realna i da je učešće u Ligi šampiona normalno. Ne tražimo alibi i spremni smo da se sudarimo sa svima, ali mnogi ulažu i imaju istu želju – ispričao je Terzić novinarima.

Prokomentarisao je žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, u kojima će Zvezda igrati protiv litvanske Suduve, a nakon nje bi išla verovatno na finski Helsinki.

– Moramo da prođemo četiri kola, a mesta ima samo za četiri tima iz kvalifikacija. Zadovoljni smo, moglo je teže, nećemo potceniti ni Suduvu i Helsinki. Fudbal je napredovao videli ste Luksemburg, koji je danas čvrsta ekipa i svako potcenjivanje može da bude kažnjeno. Nadamo se prolazu, ali korak po korak.

Jedno od pitanja novinara bilo je i vezano za odnose sa ‘večitim’ rivalom, Partizanom.

– Odnosi sa Partizanom su dobri i oni imaju našu podršku – istakao je Terzić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Kada je reč o finansijama, generalni direktor crveno-belih je ponovo pričao u ciframa.

– Dug je jasan – između 14 i 15 miliona evra. Mesečni troskovi su dva miliona evra i ima obaveza po knjigama koje nismo dužni da platimo. Narod mora da shvati da je dug ovoliki.

Seća se kada je u klubu bila najteža situacija.

– Najteže je bilo avgusta 2015. godine, bila je najteža kada su navijači vikali: ‘Uprava napolje’. Narod je tada mnogo očekivao i zvezdaška javnost često nije realna. Mnogo smo racionalizovali podmlađivanje tima. Naša je obaveza da Zvezda bude šampion. Dovoljno ostvarujemo prihoda i klub nije na teretu drzave. Stabilizovan je i dajemo dosta više na porez nego što dobijamo od sponzora.

– Od transfera živimo i bezbolniji je odlazak Joveljića nego nosioca igre. Zaradili smo 26 miliona evra na transferima. Dobili smo za sada od Jovića 1,8, Joveljića četiri i Terzića 1,7 miliona evra.

Ne smatra da su igrači u Zvezdi preplaćeni.

– Igrači nisu preplaćeni, ne trošimo tuđe pare i budžet je 25 miliona evra. I on je premali za Evropu, a veliki za domaće takmičenje. Za Ligu šampiona niko neće da igra za 500.000 evra. Možda se pojavi kineski klub i da deset milona evra za Marina – ispričao je Terzić.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter